Család

Ez volt minden idők legdrágább válása

Neje milliárdokat követelt orosz oligarcha párjától.

Ez volt minden idők legdrágább válásaMinden idők legdrágább válása lett Dmitrij Ribolovljevé: az orosz oligarcha nejének 4 milliárd svájci frankot (ezer milliárd forintot) ítélt meg egy genfi bíróság. Egy hete került pont a 2008 óta tartó válóperre. A bíróság 4 020 555 987 frankot ítélt meg Jelena Ribolovljevának, aki 23 évig volt a permi orvosból Oroszország egyik leggazdagabb emberévé vált Dmitrij Ribolovljev felesége. Az ítélet szerint a feleség kapta a házaspár még kiskorú, 13 éves lányának felügyeleti jogát is.

A per során Jelena Ribolovljeva milliárdokat követelt férje, az AS Monaco futballcsapat tulajdonosa 9 milliárd dollárra becsült vagyonából. Az üzletember a műtrágyaiparban szerezte vagyonát, komoly részesedése volt a világ egyik legnagyobb műtrágyagyárában, az Uralkaliban.

Vagyontárgyai között szerepel egy százmillió dolláros amerikai villa, egy nagy jacht, egy Airbus A319 és egy Dassault Falcon típusú repülőgép, egy nagy telek a németországi Kölnben, Van Gogh és Picasso számos festménye. Ő vásárolta meg az Onasszisz családtól a híres Skorpió-szigetet és Will Smith hawaii villáját is.

A házaspár annak idején Cipruson kötött házasságot, és Genfben élt, azért zajlott ott a válóper. Ribolovljev 2011-ben vette meg az AS Monacót, azóta a hercegségben lakik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top