Család

Gyermektábor létesülne a hatalmas medverezervátumban

Európa legnagyobb medverezervátumában a szabadban éjszakázhatnának majd a diákok.

Gyermekeknek szánt indiántábor létesítését tervezik Európa legnagyobb medverezervátumának a működtetői az erdélyi Zernyesten. A Több Millió Barát (Milioane de Prieteni) nevű egyesület ugyanis szeretné megteremteni annak a lehetőségét, hogy a nyári táborba jelentkező gyermekek egy sátortető alatt a szabadban töltsenek egy éjszakát a Libearty medverezervátum állataival.

Az egyesület 2005-ben az Állatvédelmi Világszervezettel közösen hozta létre a Zernyest melletti 70 hektáros rezervátumot, ahol ma 78 medve él. Az állatok mindegyikét korábban embertelen körülmények között tartották fogságban. Akad közöttük cirkuszi mutatványos és vendéglátóegység udvarán pár négyzetméteres ketrecben vagy láncra verten látványosságként tartott állat is. A medvék némelyike Románia uniós csatlakozása után az EU szabványait nem teljesítő állatkertekből került a rezervátumba.

A zernyesti Libearty rezervátumot három évvel a létesítése után tették látogathatóvá. Jelenleg telefonos bejelentkezés után fogadnak csoportokat, amelyek idegenvezetővel nézhetik meg a Libearty lakóit. A látogatókat kerítés védi a vadállatoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top