Család

A Facebook segítségével találta meg 36 éve nem látott apját

21 000 ember segített az elveszett apa keresésében.
Adele és Derek
Adele és Derek

A 36 éves brit Adele Greenacre mindössze 11 hetes volt, amikor az apja, Derek elhagyta őt és az édesanyját. Egy reggel dolgozni indult, ám a munkahelyére nem érkezett meg. Az autóját Nottinghamban, a pályaudvar mellett találták meg, a rendőrségnek pedig még annyit sikerült kiderítenie, hogy Londonba vett vonatjegyet. Soha többé nem tért vissza, nem kereste a kapcsolatot sem a családjával, sem a barátaival.

Adele a történtek ellenére felnőtt fejjel is szerette volna megismerni az apját, akiről azonban nem volt túl sok információja, csupán egy régi fényképe. Végül a Facebookon indított kampányt, hátha a fotó alapján valaki felismeri a férfit és elvezeti hozzá.

A keresését mintegy 21 000-en osztották meg, majd egyszer csak internetes telefonhívást kapott egy férfitól, aki azt állította, hogy Derek Genfben él. A telefonáló néhány évvel ezelőtt hajléktalan volt, ugyanúgy, ahogy Derek is, és egy jótékonysági szervezeten keresztül ismerték meg egymást. Egy órával később az ismeretlen újra jelentkezett, és egy telefonszámot adott Adele-nak. Amikor a nő felhívta, valóban az apja vette fel a telefont.

Később Adele személyesen is meglátogatta az apját, és mint mondja, bár nagyon izgult, a találkozás végül jól sikerült. Hét órán át beszélgettek egymással. “Nem keresek válaszokat. Hogy megismerhettem, nekem éppen elég” – nyilatkozta utóbb Adele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top