Család

Gyerekek, akikre a szülők áttolják az érzelmeiket

Nem vagyok tündér. Semmit nem varázsolok ki a gyerekekből. Csak figyelek. Semmit nem teszek, csak értelmezem az érzéseiket, és visszaadom nekik számukra is emészthető formában. Mert ez egy felnőtt dolga... – írja bloggerünk.

Több száz év telt el. És még mindig ugyanaz a kőkori elme lakik a modern koponyában. A felnőtt simán lehet túlméretezett csecsemő, de fordítva SOSEM. A gyerek NEM kis felnőtt. Lehet nagyon okos, lehet értelmes, lehet, hogy érettebb, mint a korosztálya. De gyerek. És mint ilyen, “tiszta lap”. Egy levél, ami az utókor szülötteinek íródik, és amit sokan szeretnének még elolvasni. Milyen jogon firkálja tele bárki hülyeségekkel?

A gyermekednek a szavaid a szentírás. Kőbe vésett, visszavonhatatlan, örök érvényű igazság. A kisfiú, akinek azt mondják, sose nősüljön meg, mit fog gondolni a szülei közötti szerelemről? Vagy a szerelemről általában? Mit fog gondolni a tiszteletről? Mit fog gondolni a nőkről? Biztonságban fogja érezni magát? Vagy minden áldott este harcot vív az ébren maradásért, mert akkor hallja, ha kirobban egy veszekedés, és még mielőtt az eldurvulna, ki tud menni, “hízelegni” valamelyik félnek, hogy aludjon vele, megakadályozva, de legalábbis késleltetve így az esetleges válást? A biztonságos világa széthullását….

Gyerekek, akikre a szülők áttolják az érzelmeiket
 

“– Tudod, majd ha neked is lesz feleséged, meg gyerekeid…

– Nekem nem lesznek.

– Hogy-hogy?

– Apa azt mondta, hogy soha ne nősüljek meg. És én nem is fogok.”

Matyi 6 éves múlt

“– Nem szeretek apánál lenni.

– Hogyhogy?

– Csak. Nem szeretem apát.

– Édesem, két hete költöztetek el, olyan nincs, hogy eddig szeretted, és most már egyszerűen csak nem. Nekem hiányozna az apukám. Mi történt?

– Nem hiányzik. Nem szeretem.

– Haragszol rá?

– Nagyon.

– Miért?

– Mert megbántotta anyát.

– Miből gondolod?

– Anya mondta.”

Bazsi 7 éves

A teljes cikkért és még több meghökkentő példáért látogasd meg a Key Site blogot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top