Család

30 év után találta meg édesanyját egy férfi

Éppen anyák napja előtt bukkant rá tajvani édesanyjára egy ma már családos férfi, aki apró gyermekként került Finnországba, ahol nevelőszülőknél nőtt fel.
Forrás: focustaiwan.tw
Forrás: focustaiwan.tw

A négygyermekes Conny Wiik 6 éve kezdett édesanyja után kutatni, amikor megszületett első gyermeke, egy kislány, és ráébredt arra, hogy ő az egyetlen vér szerinti rokona. Wiik, aki a Finnország nyugat partvidékén fekvő Nykarlebyben, egy rókafarmon gazdálkodik, 1980-ban született Tajvanon. Örökbeadása előtt Ho Liu Ming-fennek hívták, születési bizonyítványán szerepel édesanyja neve, de apját ismeretlenként tüntették fel.

Wiik története akkor vett szerencsés fordulatot, amikor pár hónapja, egy vele készült riportot követően kapcsolatba került a tajvani hatóságokkal. Néhány róla és az anyjáról készült közös fotó segített a kutatásban. Különösen az a kép, amelyen jól kivehető volt egy anyajegy édesanyja szájának sarkában. De a legnagyobb segítséget maga az anya adta, aki hajlandó volt a DNS-vizsgálatra, hogy egyértelműen kiderüljön a vérrokonság.

Wiik ősszel készül Tajvanra, hogy meglátogassa édesanyját.

A férfi örökbefogadása annak idején teljesen legális úton történt, ám többtucatnyi olyan tajvani gyerek került a nyolcvanas évek elején Ausztráliába, Finnországba, Svédországba és az Egyesült Államokba, akiket egyszerűen eladtak. A gyerekkereskedő-hálózat 1982-ben bukott le, a Tajvanról akkor elkerült gyermekek közül sokan manapság kezdik felkutatni vér szerinti szüleiket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top