Család

Tizenkét éves kislány szült egészséges babát

Nyolc hónapra, de egészségesen született egy tizenkét és egy tizenhárom éves tininek gyermeke Angliában.

Egészséges fiúgyermeket hozott világra Nagy-Britanniában egy tizenkét éves kislány. Az esettel kapcsolatban szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy az igen fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is fiatalon válnak szülővé.

A London északi részén élő kiskamasznak és nála egy évvel idősebb barátjának nyolc hónapra, vasárnap született meg a gyermeke – jelentette a PA brit hírügynökség szerdán.
Sajtóhírek szerint a fiatalok egy éve vannak együtt. A kislány anyja maga is csak huszonhét éves, ami azt jelenti, hogy tizenöt évesen szült. A nagyapa az egyik rádiónak elmondta, támogatni fogja lányát és annak családját. “Mindent megteszek, hogy segítsem őt azzal a pénzzel, amit a munkámmal megkeresek” – mondta a férfi az LBC csatornának.

Az esettel kapcsolatban a terhes tinikkel foglalkozó Straight Talking segélyszervezet vezetője, Hilary Pannack felhívta a figyelmet: a fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is igen korán szülőkké válnak. “Az adófizetőknek átlagosan 100 ezer fontjába kerül egy terhes tinédzser támogatása az első öt évben” – mutatott rá a szakember, aki szerint meg kell törni ezt az ördögi kört, nem kizárólag a költségek miatt, de az arra való tekintettel is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top