Család

Ezt teszi a kapuzárási pánik

Azt gondolnánk, hogy a felnőtt férfiak, akik már negyvenes éveiket tapossák, képesek érett, felelősségteljes viselkedésre. Ehelyett azonban (tisztelet a kivételnek) pontosan ilyen korra kezd megérni bennük a vágy arra, hogy még egy utolsót tomboljanak.

Akikre gondolok általában családapák ilyen idős korukra és minimum 10-15 éve házasságban élnek, mások már elváltak, és hétvégi apukákként tengetik napjaikat. Az asszony fiatalságának utolsó virágszirma is lehullani készül ilyentájt, és a férfinál is kezdenek megjelenni az őszülés, a kopaszodás, az elhízás látható jelei, melyek pánikra készteti. Vége a fiatalságnak! Atyaég! Most mihez kezdjenek? Vannak, akik csendben tudomásul veszik a tényt, hogy az idő vaskereke nyomot hagy rajtuk. Mások viszont elkeseredett csatába kezdenek az idővel, hogy újra élhessék fiatalkoruk.

Első körben csak edzőtermi bérletet vásárolnak, vagy ellátogatnak egy fitneszszaküzletbe néhány hasznos gép beszerzésére. Aztán változtatnak külsejükön, fiatalos ruhákat vesznek, ellátogatnak néhány hajbeültető központba, vagy az online oldalakat kezdik böngészni, megoldások után kutatva. A tehetősebbje sportautót vagy nagymotort vásárol, és látványosan próbál tetszeni a fiatal lányoknak. A feleség  vagy élettárs (ha még van nekik) persze tehetetlenül nézi a fejleményeket. S bár látja a szembeötlő változásokat, nem biztos, hogy lépést akar vagy tud tartani párjával. Egyes nők úgy gondolják, hadd tomboljon a férfi, majd később, ha lenyugszik, visszatalál. Mások még azt is megkockáztatják, hogy felpezsdülhet nemi életük az újdonságok által és ők is frissítenek küllemükön, s ruhatárukon. Ám sajnos sokszor mindez nem elég. A férfi ugyanis ostobán szerelemnek titulálja egy “kislány” iránti heves szexuális érdeklődését…

Mi jöhet még? A teljes cikket a Mystique blogon találod.

Mit tesz a kapuzárási pánik?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top