Család

Drága válás: 18 milliárdot bukott a perzsa herceg

Aga Khan perzsa herceg tizennyolcmilliárd forintnak megfelelő összeget csengetett ki volt feleségének.

Hosszú éveken át tartó pereskedés, vita és miegymás után a minap hivatalosan is véget ért Aga Khan perzsa herceg és Gabriele Renate Inaara Zu Leiningen német hercegnő házassága. Aga ügyvédei pénteken hivatalos közleményben tudatták a világgal, hogy lezárult a muzulmán spirituális vezető és a német hercegné éveken át tartó jogvitája, miután a párizsi bíróság jóváhagyta a válópert. Gabriele és Aga 1998-ban kötöttek házasságot, majd született egy közös gyermekük is, ám nem sokkal később megromlott a házasságuk, s mivel képtelenek voltak megegyezni az anyagiakról, elkezdtek pereskedni egymással.

Mennyi az annyi? – 18 milliárd

A felek ügyvédei a válóper részleteiről – arra hivatkozva, hogy az adatok bizalmasak – nem árultak el részletek, ám egyes francia médiumok tudni vélik, hogy a vezetőnek mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a procedúra során. A hírek szerint Agának eredetileg 12 millió eurót (több mint 3, 7 milliárd forintot) kellett kifizetnie a házasság felbontására irányuló eljárásban, ám a legfelsőbb bíróság úgy határozott, hogy ezt az összeget megtoldja további 48 millió euróval. Aga tehát a “móka” végén körülbelül tizennyolc milliárd forintnak megfelelő összeget csengetett ki – biztosak vagyunk benne, hogy ezek után (feltéve, hogy ismét rátalál a szerelem) kétszer meggondolja majd, hogy újra oltár elé vezet-e valakit. Mi nem lepődnénk meg, ha többé nem lenne kedve házasodni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top