Család

Három éve elhunyt nőtől kapott levelet a családja

Tíz éve postára adott levelet kapott meg a három éve a cunami áldozatául esett lányától egy japán házaspár.

A nő 19 éves volt, amikor postára adta a szüleinek szóló levelet – azzal a megkötéssel, hogy azt csak tíz évvel később kézbesíthetik. “Amikor eljut hozzátok a levelem, talán már nagyszülők lesztek” – olvasható a fiatal nő kétoldalas, kézzel írt levelében, amelyet a Jomiuri Simbun című japán lap mutatott be.

“Szerintem tíz év múlva házas leszek és gyermekem is lesz” – írta akkor a nő, ám már nem érhette meg, 2011. március 11-én ugyanis szökőár sújtotta Ocucsiban lévő otthonát, holttestét sohasem találták meg. Miután hat hónapon át hiába kutattak utána a romok közt, hivatalosan is halottnak nyilvánították. Nem sokkal a katasztrófa előtt a 26 éves lányt eljegyezte egyik iskolai barátja.

“Vannak napok, amikor azt gondolom, most már akár meg is halhatok” – mesélt a lapnak érzéseiről az apa, aki a mai napig sajnálja, hogy a korábban Kiotóban turistabuszokon dolgozó lányát arra kérte, költözzön vissza Ocucsiba.

“Apa, anya, olyan sokat törődtetek velem, most én fogok gondoskodni rólatok” – írta megindító levelében a fiatalon elhunyt nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top