Család

Ferenc pápa kiállt az elváltak mellett

Az egyházfő szerint nem szabad elítélni azokat, akiknek tönkremegy a házasságuk.

Újabb kaput nyitott az elvált hívők előtt a Supermanként ábrázolt Ferenc pápa, aki a tönkrement házasságokkal kapcsolatos egyházi magatartás kapcsán kijelentette: nem szabad elítélni azt, akinek tönkrement a házassága, ítélet helyett szeretetet kell mutatni. A tavaly az év emberének választott egyházfő a gyakran kudarcot valló szerelmekről beszélt a vatikáni Szent Márta házban bemutatott mise homíliájában, amelyben hangsúlyozta, hogy a “szerelem jó, a házasság jó, a családalapítás jó dolog”.

Ferenc pápa időszerű problémát érintett. A templomban házasságot kötött, majd elvált hívőknek az egyházba való visszafogadása régóta napirenden szerepel, elsősorban az elváltaknak a szentségekben való részvételét illetően.

Ferenc pápa péntek este elhagyja Vatikánvárost, és a római Lateráni Szent János bazilikával szomszédos Római Nagyszemináriumba látogat el.

Az egyházfőnek egyébként hamarosan saját Facebook-profilja lesz. A több nyelvű Twitter-fiókját több mint 12 millióan követik és rajtuk keresztül az egész világon összesen 60 millióan veszik át egymástól Ferenc pápa 140 karakteres üzeneteit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top