Család

Down-szindrómásoknak tervez ruhákat a nagyi

Az unokáján akart segíteni, divattervező lett.

Karen és Maggie
Karen és Maggie

El sem hiszem, hogy változtatok valamin egy farmernadrággal – fogalmazott a 65 éves Karen Bowersox, aki ruhamárkát alapított Down-szindrómás gyerekek, tinik és immár felnőttek számára is.

Karen unokája, a 9 éves Maggie szintén Down-szindrómával él, és bizony igen nehezen találtak számára a testalkatára való, jól hordható ruhákat. A nagymama ekkor határozta el, hogy az unokája és a sorstársai igényeihez, alkatához illeszkedő ruhaneműket fog tervezni.

A Downs Designs kínálatában található, ma már 18 különféle farmernadrágnak nem csupán a szabása speciális, de elasztikus derékrésszel vannak ellátva gombok és cipzárak helyett, mert ezekkel a Down-szindrómások nehezen boldogulnak. A márka emellett már rövid- és hosszú ujjú felsőrészeket is árusít.

Az asszony szeretné tovább szélesíteni a termékpalettát. Míg a kortársai nyugdíjba mennek, ő egyre többet dolgozik, mégsem munkaként tekint arra, amit csinál. „Nem dolgozni megyek, hanem szeretni. Minden pillanat csupa öröm” – mondta Karen.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top