Család

Új divat: az újraszületési ceremónia

Ha a szülés nem úgy alakult, ahogy tervezted...

Főleg az Egyesült Államokban jött divatba mostanában az úgynevezett újraszületési ceremónia. Olyankor tartják, ha egy gyermek világrajövetele nem az előzetes tervek szerint alakult, például nehéz szülés volt, vagy természetes szülés helyett császármetszésre volt szükség. Az újraszületési ceremónia ilyenkor abban segít az anyukának, a babának, illetve a család többi tagjának is, hogy nyugodt, harmonikus körülmények között élhessék meg a szülés-születés élményét.

A(z) “Tartanál újraszületési ceremóniát?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem, szerintem értelmetlenség.

A lenti képen szereplő, Tirren nevű anyukánál például a vártnál korábban indultak be a fájások, és az ikerbabák meglehetősen mozgalmas körülmények között születtek meg. Épp ezért döntött úgy, hogy szeretne újraszületési ceremóniát tartani a picikkel. Az eseményre a fürdőkádban került sor, amit kellemesen meleg vízzel engedtek fel, és virágszirmokat, gyógynövényeket áztattak bele. Gyertyát gyújtottak és nyugtató zenét tettek fel. Egy dúla vezetésével az anyuka felidézte a terhességével kapcsolatos érzéseket, majd elmondta a karjaiban tartott babáinak, hogy mennyire szereti őket és mennyire különlegesek a számára, végül pedig szimbolikusan – úgy, hogy a picik feje végig kinn volt a vízből – újra megszülte őket. A dúla szerint a szertartás nagyon szép és gyógyító hatású is, ugyanis az anyának segít feldolgozni a szülésével kapcsolatos esetleges kellemetlen élményeket.

Új divat: az újraszületési ceremónia
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top