Család

Így juthat a csúcsra egy csodagyerek

Százezer forint vagy több – akár ennyibe is kerülhet havonta, ha a gyermeked tehetséges sportoló – derült ki a MOL Tehetségnapló kampány októberi eredményeiből. Persze sok családot még ez sem riaszt el attól, hogy támogassák gyerekük pályafutását, azért, hogy később együtt örülhessenek az aranyéremnek.
Gyurinovics Fanni edzésen
Gyurinovics Fanni edzésen

Milyen az élet egy úszócsaládban?

A Gyurinovics család igazi úszófamília, hiszen középső lányuk, a 12 éves Fanni mellett a kishúg is versenyszerűen úszik már. Ez persze rendkívüli tervezést és fegyelmet követel meg a szülőktől és rokonoktól, akár a pénzügyi oldalt, akár az időbeosztás megtervezését nézzük.

Bajáról Budapestre

Fanni 4 és fél éves korában kezdett úszni, hamar kiderült, hogy tehetséges. A család Baján élt, Fanni ott sportolt, de egy idő után költözésre kényszerültek.

2011 májusában költöztünk Budapestre, ennek egyik oka az volt, hogy Fanni megfelelő fejlődését biztosítani tudjuk. De döntésünkben ugyanilyen fontos volt, hogy a harmadik gyermekem születése után nem tudtam Baján elhelyezkedni. Az álláskeresés majdnem két évig tartott, ezalatt a család összes tartalékát feléltük. Az utolsó pillanatban kaptam munkát Budapesten” – mondta el erről az időszakról Alföldi Anikó, a gyerekek édesanyja.

A Gyurinovics család októberi kiadásai
A Gyurinovics család októberi kiadásai

Pontos tervezéssel a mindennapokban

A családnak minden hónapot előre meg kell terveznie, akár az anyagiak beosztásáról, akár a napirend megtervezéséről van szó.

A napirend megszervezése sem könnyű. Reggel én viszem iskolába fél 8-kor a legkisebb gyereket, majd elmegyek dolgozni. Fannit a férjem viszi reggel 6 órára úszni, majd kíséri 9 órakor a sporttagozatos iskolába. A délutáni logisztikába a kisebbik lány, Lili keresztmamája is besegít: tanulás után ő is úszóedzésre megy. Fanni délután már egyedül jár edzésre, este viszont érte megyünk. Este 7 órakor találkozunk újra mindannyian otthon. Általában minden hónapban van versenye a gyerekeknek, így az egész életünk az úszás körül forog, másra szinte nincs is időnk” – számolt be a család erőfeszítéseiről az édesanya.

Kövesd a „Tehetségnapló” kampányban részt vevő családokat a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top