Család

Dolgozni küldenék a japán férfiak a nejüket

A nők támogatják, a férfiak azonban ellenzik az "apa dolgozik, anya főz" szerepet.

Minden harmadik 15 és 39 év közötti japán szingli főállású háziasszony akar lenni, míg azonos korú férfitársaik közül csupán minden ötödik akarja, hogy jövőbelije háztartásbeli legyen.

Dolgozni küldenék a japán férfiak a nejüketMint a japán egészségügyi, munkaügyi és népjóléti minisztérium által végzett felmérésből kiderül, a megkérdezett egyedülálló nők 34,2 százaléka a házasságkötés után legszívesebben otthon maradna. Ám azoknak az aránya – akik azt válaszolták, hogy nem akarják minden idejüket a háztartás vezetésének szentelni – 38,5 százalék volt.

A közvélemény-kutatásban részt vevő egyedülálló férfiak 19,3 százaléka örömmel venné, ha jövendőbelije háztartásbeli lenne, ám a többség nincs elragadtatva ettől: 30,2 százalékuknak nem tetszett egy ilyen kilátás.

A nőket a párjuk ideális havi jövedelméről is kifaggatták. A válaszadók 40,8 százaléka átszámítva mintegy 450-675 ezer forinttal lenne megelégedve havonta, és szintén sokan mondták, hogy a 675-900 ezer forintos fizetéssel már kiegyeznének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top