Család

Totyogókon teszteltük a LEGO® DUPLO® játékokat (x)

Megnéztük, mihez tud kezdeni a LEGO<sup>®</sup> DUPLO<sup>®</sup>készletekkel egy másfél és egy kétéves. Kisvárost ugyan nem építettek, de élvezték a játékot, és még tanultak is belőle.

A gyerekeknek, főleg a kisebbeknek nem kell drága gyerekjáték ahhoz, hogy feltalálják és lekössék magukat. Akár egy kosár és pár darab fa is elég, hogy bográcsozósat játsszanak a felnőtteket utánozva. Ha viszont játékot veszünk nekik, érdemes olyat keresni, ami igazán segíti a fejlődésüket.

Hány évesen kezdhet legózni a gyerek?

A LEGO az egyik legismertebb és legkedveltebb játék, ami köztudottan fejleszti az ügyességet és a kreativitást. Most egészen pici gyerekeken, egy másfél és egy kétévesen teszteltük, mit tudnak kezdeni egy-egy LEGO DUPLO készlettel.

Mire jó ez a létra?

Az állatkertes DUPLO a csomagolás szerint 2-5 év közötti gyerekeknek való, és Zita épphogy betöltötte a kettőt. Már egy ideje építkezik az anyukájával egy másik kockakészlettel, így a kisebbeknek való készlet neki biztosan nem jelentett volna nagy izgalmat. Abban biztosak voltunk, hogy az állatos figurákkal nem lőhetünk mellé, főleg az oroszlánnal, mivel most az az egyik kedvence.

Hány évesen kezdhet legózni a gyerek?

Elsőnek viszont nem is ez tűnt fel neki, hanem a kis létra. Rögtön felismerte a formát, és már dugta is oda a kis cipője talpához, hogy másszon rajta. Persze hamar rájött, hogy az oroszlán jobban tud mászni azon az aprócska létrán, csak első alkalommal a kockák összeillesztése még nem ment neki.

20 percre leköti

Azt nem mondhatjuk, hogy órákra lekötötte volna a kislány figyelmét a játék. Veszélyesnek bizonyult egy hirtelen előguruló labda, de főleg az okostelefon, amivel fényképeztünk. Azonnal kikapta a kezünkből, elfelejtette a létrát, az oroszlánt, és úgy végiglapozta az összes képet, mintha a sajátja lett volna. „Húsz percnél tovább semmi nem köti le. Még abban a korban van, hogy nála eddig tart a türelem” – mondta az édesanyja.  

Hány évesen kezdhet legózni a gyerek?

“Azóta magától is leveszi a polcról a készletet  – mesélte aztán egy hónappal később az édesanya, hogyan vált be a LEGO DUPLO. – Legjobban az autót élvezi. Rakja bele a figurát, és már rájött, hogy ha belenyom egy kockát is, akkor magasabban ül benne az ember. Nagyon építeni egyedül még nem tud, bár pár kockát össze tud már rakni, nincs még olyan fantáziája. Ha viszont én építek neki, azt szereti egyesével leszedegetni. Tanuljuk vele a színeket is, és azt, hogy melyik állat milyen magas és mit eszik.”

Bátran próbálkozni vele…

Még kisebb gyerekeknek is készül DUPLO, a totyogóknak fejlesztett csomagot 1,5 éves kortól ajánlják, úgyhogy tettünk egy próbát, és letettük egy 18 hónapos picúr elé. A mozdulatok ugyan még kicsit bizonytalanok voltak, de az már tisztán látszódott, hogy idősebb testvérétől már eltanulta, hogy a nagy színes kockák nagyjából mire valók.

Hány évesen kezdhet legózni a gyerek?

Egy hét kellett hozzá, hogy az egyszerű guruló húzóka tetejére felrakja az első kockát, addig persze ment a püfölés, de azt is élvezte. Ami pedig a legszembetűnőbb, hogy az első LEGO DUPLO játéka óta, mennyivel óvatosabban nyúl a kisebb méretű tárgyak után. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top