Család

10 kiló mínusz, ha 21 napig csak iszol

Gisele Bündchen szupermodell 21 nap alatt adta le a terhessége alatt felszedett tíz kilót, amihez nem kellett mást tenni, mint nem enni, csak inni... könnyű mondani.

Szülés után a pluszkilóktól mindenki másképp igyekszik megszabadulni: aki teheti, személyi edzőre bízza idomait, mások futnak, koplalnak, akupunktúrára járnak, vagy épp majdnem egy hónapig nem esznek. Valahogy így tett Gisele Bündchen szupermodell is, aki kislánya születése után 21 napig nem ért szilárd élelemhez, csak ivott, pontosabban léböjtölt. Ő a Martha´s Vineyard detoxikáló diétát választotta, amivel – állítólag – tíz kilót tudott leadni.

21 nap alatt 10 kiló?

A szupermodell gyógyteákat, zöldség-és gyümölcsleveket fogyasztott; a 21 napos diéta során ugyanis egész nap csak inni kell, reggel 8-tól egészen lefekvésig. Egészen pontosan minden második órában kell meginni 2 dl folyadékot, a nap többi részében pedig el kell fogyasztani legalább 1 liter ásványvizet, 3 dl levest, 0,5 liter gyógyteát, 5 dl zöldség- vagy gyümölcslevet, illetve összesen 1 litert zöld és piros koktélokból.

A diéta lényege, hogy a szervezetet tehermentesítse az emésztés alól: ha egy ideig nem veszünk magunkhoz szilárd ételt, a szervezet aktivizálni tudja méregtelenítő és öngyógyító folyamatait, aminek köszönhetően kiürülnek a testből a felhalmozódott salakanyagok. Ha kiürülnek szervezetünk méregraktárai, jobban működik a testünk, az emésztés egyensúlyba kerül, az anyagcsere pedig felgyorsul. Az már más kérdés, hogy a szoptatás ideje alatt a léböjtkúra mennyire ajánlott – valószínűleg leginkább semennyire…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top