Család

Gwyneth Paltrow durva diétára fogta gyerekeit

Vajon helyes, ha a gyerektől megtagadjuk a szénhidrátot? A szőke színésznő szerint igen...

Gwyneth Paltrow durva diétára fogta gyerekeitHeves vitákat váltott ki Gwyneth Paltrow egy nyilatkozata, melyben bevallja, gyermekei étrendjéből száműzte a szénhidrátot; egészen pontosan a rizs, a tészta és a kenyér került fel a tiltólistára, a színésznő szerint ezek mind ártalmas élelmiszerek, szakácskönyvében pedig hangot is ad ennek. Legújabb – gluténmentes, alacsony kalóriájú recepteket tartalmazó – szakácskönyvében (It’s All Good…) például ez olvasható: a szénhidrát hatására a gyermekek agyműködése megváltozik, nem tudnak rendesen gondolkodni… 

A színésznő szakácskönyvét ezúttal is kritikusan fogadták, a Paltrow-t ugyanis komoly étkezési zavarokkal vádolják, aki nem azért vékony, mert egészségesen étkezik, hanem mert egész egyszerűen megvonja magától az ételt – mindennek tetejébe pedig tulajdon durva étrendjét gyermekeire is ráerőlteti. Szakácskönyvében nyíltan és őszintén ír saját egészségügyi problémáiról – vérszegénység, pánikroham, D-vitamin hiány -, s arról, hogy a mélypontról étrendje megváltoztatásával tudott kilábalni. Gwyneth Paltrow-nak azonban nemcsak támadói akadnak, sokan hangsúlyozzák, szénhidrátra nincs szüksége a szervezetnek, és ha a gyermekek megkapják a szükséges proteint (hal, hús, tojás, …), zsírt (olívaolaj, vaj…), zöldséget és gyümölcsöt, akkor a színésznő nagyon is helyesen gondolkodik. 

fotó: self.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top