Család

Farsangolj: 6 kreatív és egyszerű gyerekjelmez

Vannak, akik kölcsönöznek, de készíthetsz házilag is farsangi jelmezt a gyereknek. Olyan tippeket szedtünk össze, amelyek nemcsak ötletesek, de nem is nehéz elkészíteni.

Öltöztetős baba

slapdashmom.com
slapdashmom.com

Az öltöztetősbaba-jelmezt kemény papírból érdemes elkészíteni. Rajzold fel a papírra a gyerek méreteinek megfelelő ruhát és kiegészítőket, díszítsd, majd vágd ki! Akár rá is varrhatod néhány öltéssel a gyerek ruhájára, de jó megoldás az is, ha a nyaknál és a derékrésznél vékony gumiszalagokkal rögzíted.

Csiga

ohhappyday.com
ohhappyday.com

A csigaház és a szarvak egyszerű, barna csomagolópapírból készülnek. A papírt csavard meg, tekerd össze, majd hajtogass belőle csigaházat úgy, hogy tekerés közben több ponton is színtelen ragasztószalaggal rögzíted. Ezek után vágj ki egy nagyjából 20-25 centiméter átmérőjű kartonlapot, ennek az egyik oldalára ragasztópisztollyal ragaszd fel a csigaházat, a másikra pedig két szalagot, melyek hátizsákszerűen tartják majd a gyerek hátán. A szarvakat szintén ragasztópisztollyal rögzítsd egy hajpántra, a végeiket pedig díszítsd könnyű szivacslabdákkal!

Sellő

kidsstuffworld.com
kidsstuffworld.com

A sellőkosztümöt ugyan kissé időigényesebb elkészíteni, viszont megéri a fáradságot. Az uszony alapja egy átlátszó vagy fehér színű, nagyobbacska nejlonzsák (például szemeteszsák): ebből vágj ki két darab, a gyerek derekától a bokájáig érő, uszony alakú darabot. A pikkelyeket ezüst- és fehér színű muffinpapírból rakd ki, minden darabot egyenként, színtelen cellux segítségével ragassz fel! Az elülső és a hátsó uszonydarabot vastag celluxszal rögzítsd a kislányod derekán, oldalt pedig annyira ragaszd őket össze, hogy tudjon járni a jelmezben. A jelmez felsőrésze egy sima kék vagy fehér top, melyet kidíszíthetsz néhány összetekert muffinformával. A lábbeliket, melyek az uszony végét képezik, alufóliából hajtogasd meg!

Teafilter

pinterest.com
pinterest.com

A teafilterjelmezhez varrj össze két egyforma, fehér párnahuzatot az egyik oldalánál úgy, hogy a gyerek feje átférjen az összeöltött részek között. A párnahuzatokat nagyjából a negyedéig töltsd meg például száraz levelekkel! Végül egy teásdoboz egyik oldalát vágd ki és egy vastagabb madzaggal rögzítsd a jelmez nyakához! Cuki egy filter a végeredmény.

Erősember

ohhappyday.com
ohhappyday.com

A súlyzó elkészítéséhez fekete csomagolópapírra és két darab ugyanilyen színű lufira, valamint rugalmas madzagra lesz szükséged. A csomagolópapírt tekerd össze és a hengeren húzz át egy akkora darab madzagot, hogy mindkét végén kilógjon! A lufikat fújd fel, csomózd meg, majd a henger két végén, a madzag segítségével rögzítsd! A számokat világos alkoholos filccel vagy javítófestékkel festheted a legkönnyebben a lufikra. A kisfiadra lehetőség szerint adj csíkos kisnadrágot és piros trikót, és fess neki bajuszt!

Legókocka

spoonful.com
spoonful.com

A kocka alapja egy kartondoboz, melynek az alját teljesen, a tetején és a két oldalán pedig a fejnek, illetve a karoknak megfelelő méretben vágj lyukat! Ezután végy 6 darab egyforma műanyag tálat, és ragaszd egymás mellé, illetve alá, a doboz elejére. A fejdíszt egy kisebb kartondobozból és egy tetejére ragasztott műanyag tálból rakd össze. Ha a dobozok megvannak, festékspray-vel fújd le a kívánt színre – mégpedig lehetőleg olyanra, amilyen melegítőt/pizsamát/ kezeslábast visel majd a gyerek a doboz alatt. A fejdíszt felragaszthatod vagy felvarrhatod akár egy színben azonos baseballsapkára, de vékony gumiszalaggal is rögzítheted.

Rendszeresen megmondod a magadét, vagy tippeket, ötleteket adsz másoknak a blogodban? Jelentkezz, vagy jelölj másokat, hogy közösen megtaláljuk 2013 legjobb női bloggerét! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top