Család

Botrányt kavart a karácsonyi reklám

Az egyik brit üzletlánc karácsonyi reklámfilmje a nők és a férfiak szerint is sértő.

Botrányt kavart a karácsonyi reklámA brit Asda szupermarketlánc idei, karácsonyi tévéreklámjának főszereplője egy családanya, aki minden ünnepi előkészületet maga kénytelen elvégezni, közben még gyereket is nevel, a férje pedig vagy egyáltalán nem veszi ki a részét a feladatokból, vagy csak ügyetlenkedik és folyamatosan láb alatt van.

A filmecske a nőknél és férfiaknál egyaránt kiverte a biztosítékot, hiszen míg előbbiek szerint a reklám szexista, és megalázó módon háztartási alkalmazottként mutatja be a nőket, addig a pasikat az bosszantja, hogy őket pedig egy rakás szerencsétlenségnek állítja be.

„Persze, miközben lógnak rajta a gyerekek, 38-as méretet hord és minden szőke hajtincse tökéletesen áll. Ki volt az a dinoszaurusz, aki jóváhagyta ezt a hirdetést?” – tette fel a kérdést egy tévénéző az egyik közösségi oldalon. „Hogyan vette a bátorságot az Asda, hogy ezt a reklámot 2012-ben le merjék vetíteni?” – így egy másik kritika.

A reklámfilm ellen több tucat panasz is érkezett a brit reklámhatósághoz. Az áruházlánc szóvivője viszont a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy előzetesen tesztelték a filmecskét, és a nők többségének tetszett. Mindenesetre a hivatalos vizsgálat elindult, így elképzelhető, hogy a reklámot betiltják.

Szerinted is botrányos? Nézd meg és döntsd el!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top