2017. 08. 18. Ilona

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskáról

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Batman, Verdák, Bakugan... csak néhány mesefigura amelyek a fiús iskolatáskákat díszíti. De mégis mi a szuper képességük, és mi az, amit jó, ha tudunk a fiunk kedvencéről? Lovász László, az MR2 Petőfi rádió műsorvezetője vállalkozott arra, hogy bemutassa nekünk a mesehősöket. Nem véletlenül, hiszen két kisfiú édesapja.

Batman The Dark Knight

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskáról

Lovász László
Lovász László

A legfontosabb, amit ettől a táskától tanulni fognak a fiúk, a test- és a kartartás. Bizton számíthatunk arra, hogy innentől kezdve a legváratlanabb pillanatokban szüleik felé fordulnak, előrenyújtják karjukat, és szigonyos végű drótot lőnek a gyomrunkba képzeletükben. Súlyosabb esetben jelmezt is szeretnének, legsúlyosabb esetben abban akarnak iskolába menni – minden hétköznap. Egy ismerősöm gyereke egy hétig volt Pókember-jelmezben – éjjel-nappal.

Batman jó, Gotham City őre, ha kétségbeesik a rendőrség, őt hívják egy égre irányított reflektorral, ami az ő – egyébként a táska alsó részén látható – jelét vetíti a fellegekre.

A Batman-jel ijesztő lehet az autósoknak, amikor visszaveri a fényt - ha kedvet kaptál, katt ide.

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólBakugan

A Bakuganok valami golyók, amik harcolnak a fiúk helyett, kártyák is vannak hozzá. Jönnek a srácok, haragszanak egymásra – már világ- és értékrendek ütköznek –, de nem erőszakoskodnak egymással, hanem a Bakuganjaik küzdenek meg. Mindegyiknek más képessége meg erőssége van, tehát vélhetően taktikázniuk kell, hogy melyik ellen melyiket indítják harcba. Akinek a gyereke rákattant, hatosával fogja vásárolni a Bakugan-golyókat meg képességkártyákat, és hosszan fogja hallgatni gyermekét a játékospolc előtt, hogy miért kell elhinnie, hogy ez a 27. is feltétlenül kell. Ha pedig a táskát nézte ki magának, itt megszerezheted.

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólGormiti

Gormitiről nem tudom, hogy mi, én ezt a marketingszöveget találtam róla a neten, és szerintem ez mindent elmond: „Sok év eltelt már a csata óta, melyet Astreg ősi pusztáin vívtak a négy faj képviselői... A látszólagos béke ellenére egy új háború kitörése már a küszöbön áll... Szerezd meg az összes Gormiti figurát, hogy te lehess a természet legyőzhetetlen ura!” Izgi, nem? Meg akartam kérdezni a gyereket is, hogy ő mit tud róla, mert szokta emlegetni, de elaludt.

Pókember

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólA klasszikus. Édesapák könnyebben mennek bele a pókemberes táska és tolltartó megvásárlásába, hiszen tudják, hogy ki az, a mostani apuka-korosztály számára is felfogható képességei vannak. Érthető, hogy valami pókmutációról van szó, nem valami másik dimenzióban harcoló szörny. Ötletes a zsineg mindkét táskán – hogy háló, ugye, értjük... háló. A táska oldalán lévő kulacstartó meg zsebek azt sugallják, hogy a gyerek egész nap jön-megy, mint egy menedzser, akinek készen kell állnia arra, hogy bármikor olvassa e-mailjeit, felvegye a telefont: a gyerek is bármikor beleharaphasson uzsonnájába vagy kortyolhasson a kulacsból.

Pókember jó, magatartása példás, szorgalma jó.

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólStar Wars

Nekem nem kérdés. Ez a tematika A Tematika! A táskán már a „Klónok háborúja” címen futott rajzfilmsorozatról van szó, ami – bevallom – engem is leköt. Jó a sztori. Követni nem lehet, hogy melyik klónkatona melyik, a parancsnok Rex, ez biztos. Gondolom, amelyik középen van. De a rajzfilmben nagyon sokszor nem középen van, sőt helyet is szokott cserélni másik klónkatonákkal, és akkor már nem tudom. Ilyenkor a gyerek unottan kioktat, hogy ki kicsoda. A Star Wars nem avul el, elsőstől nyolcadikosig minden gyerek megtalálja azt a motívumot, amitől menő és nem dedós. Nekünk, klasszikus Csillagok háborúján felnőtt férfiaknak persze hiányzik Darth Vader. Példabeszédek tartására hajlamos apukák mondhatják azt, hogy Anakin azért állt át a sötét oldalra, és lett Darth Vader, mert nem tanult eleget. Mégiscsak menőbb, mint a „tanulj, mert kukás lesz belőled!”-szöveg. Itt többet is láthatsz belőle!

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólAngry Birds

Én a gyereknek az Angry Birds zenéjére azt szoktam énekelni, hogy

„Ez egy medvés tánc, ez egy medvés tánc,

Medvék járják leggyakrabban bálokban.”

Akinek okostelefonja van, annak a gyereke már játszott Angry Birdsszel. Tipikusan a semmire való rákattanás. Ezt persze soha nem fogjuk elmagyarázni nekik, de szerintem helytálló hasonlat. Ez egy játék, egy termék, amiben történetesen így néz ki a madár. Na és?

Persze értem én, menő egy ilyen madarat a gyerek hátára tenni, mert ezzel mutatjuk, hogy a szülei abban a helyzetben vannak, hogy tudtak venni olyan eszközt, amin ezt a játékot játszani lehet, illetve milyen laza már egy olyan elsős, aki még helyes kölyökpofájú, de azért ilyen mérges madár van a táskáján. „Ez a gyerek érti a dörgést!” És plusz ezen a táskán van a fülhallgató vezetékének kis nyílás: már ha támogatjuk, hogy a gyerek ne beszélgessen a társaival vagy ne hallja az autókat, miközben gyalogol.

Verdák

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólA Verdák helyes, autós, ez megint az, amit a szülők értenek. Sajnos a nagyobbak már dedósnak tarthatják a beszélő autókat, ezért a maró gúny, ami társadalmunkban legnagyobb koncentrációban az első osztályok tanulói között van jelen, könnyen kikezdheti a táska viselőjét. Villám McQueen egy fiatal versenyautó, nem hallgat senkire, igazi sztár, nagyképű. Ám balszerencsés események láncolata kirántja közegéből, és kiderül: igazából alázatos, melegszívű és tisztelettudó járgány ő. Ebből többfajta szónoklat is készíthető, de ezt én a szülőkre bíznám. A fontos, hogy a gyermek a végén úgy érezze: ő Villám McQueen. Ettől persze rendszeresen így kiált majd: „kicsikáó, kicsikáó!” (Ezt nem magyarázom el, felesleges.) Családi kirándulásokon azonban még jó lehet, ha a gyermek a hétköznapokban kérgesebb szívűnek kell hogy mutassa magát (lásd Bakugan, Star Wars, Batman), jóleshet számára a lazítás, az őszinte gyermekiség zárt körben, anyával és apával.

Toy Story

A fiad legjobb barátai: mesehősök az iskolatáskárólHidat képez az óvoda játékközpontú világa és az első igazi munkahely, az iskola között. A film szereplői érző, élő, beszélő játékok, akik gazdájuknak kiszolgáltatva élnek. A szülőkben az a remény élhet rövid ideig, hogy ha ezt megnézi a gyerek, becsülni fogja játékait, vigyáz rájuk, óvja őket. Én ilyet nem tapasztaltam. Ezen a nyáron a kisebbik fiam annyira rákattant, hogy – nem hazudok – napi négyszer ment nálunk valamelyik része. Fejből idézek bármit, a dalokat is, ha a feleségem is itthon van, akkor két szólamban. Ha szeretnénk még rövid ideig úgy tekinteni gyermekünkre, mint arra az édes kisfiúra, aki volt egy vagy két éve, bátran adjuk rá, és gyakorta kérjük meg, hogy fordítson hátat – ebben a korban ugyanis már szemből sokszor nem úgy tűnik, hogy ez volt az a cuki kis csöppség.

Ha meg szeretnéd vásárolni a táskákat, itt keresgélj tovább!

Olvass tovább

Hozzászólások

Pamacs9 2016-01-14 15:21

Mesefigurásak közül, van itt hercegnős, autós, lovas, mi kell még: :)


http://www.renome.hu/iskolataska/


vannak gerinckímélő anatómiai iskolatáskák is.


 

PirosLivi 2013-07-17 13:29

a tullin a bakuganos isklatáska akciós. 5 ezer pénz (+ 590 pickpack pontra küldve).

http://www.tulli.hu/bakugan-iskolataska-15655

ha valakit érdekelne...bár úgy látom a kutya se jár erre - csak én.

no nem baj, azért jól elbeszélgetek itt magammal. Bakuganos táskát mondjuk nem tudom vennék-e a gyerekemnek, mert fogalmam sincs, mik is azok a bakuganok...de menőnek néz ki...

PirosLivi 2013-06-24 10:39

10 és 20 ezer között pedig:

13 670 Ft Simpson családos hátizsák (=12 420Ft + az utánvéttel postaköltség 1250 Ft):

http://www.bagmaster.hu/hatizsak/bps-08-hatizsak?radit-po dle=dateOfInsert

motoros motívummal 14 600 Ft topgal (ingyenes a házhozszállítás)

http://www.topgal.hu/taskak-es-hatizsakok/iskolataskak/ch i-653/?d---blue

tűzsárkányos 14 980 Ft (=13990+990 Ft a házhozszállítás)

http://www.mindenkiaruhaza.hu/iskolataska-szettek/belmil- iskolataska/belmil-iskolataska-belmil-anatomiai-iskolataska- sarkanyos-403-13dragon-403-13dragon

focistás táska, amire a nevét is ki lehet rakni a gyereknek 15 400 Ft (ingyenes a házhozszállítás)

http://www.topgal.hu/taskak-es-hatizsakok/iskolataskak/nu n-208/?d---blue

16000 Ft budmil fekete vagy focis vagy versenyautós = (13999 + 1990 házhoz szállítás) DE (ha érte mész a 9 shop egyikébe akkor csak 14 ezer Ft)

http://officedepot.hu/iskolaszerek_3868/iskolataska_4015/ iskolai_hatitaska_bright_fekete_budmil_44364

http://officedepot.hu/iskolaszerek_3868/iskolataska_4015/ iskolai_hatitaska_bright_sotetkek_budmil_44362

http://officedepot.hu/iskolaszerek_3868/iskolataska_4015/ iskolai_hatitaska_jordan_sotetkek_budmil_44373

(mondjuk nekem ez utóbbi tetszik, mert ez fektetett A4-es forma, ami szerintem egy kisebb növésű elsős gyereknek inkább jó lehet, de persze gyereke válogatja)

sziasztok:
Lívia

PirosLivi 2013-06-24 10:30

fiús iskolatáskák - amelyek nem rajzfilmhősöket ábrázolnak (10 ezer alatt)

 

3800 Ft kutyusos (most akciósan 0Ft a csomagküldés ha érte mész a 3200 átvételi pont egyikére):

 

http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Isko lataska_1_Golden_Retriever_HANADEKA&id=63993&type=1000

 

6400 Ft, piros és masszív (most akciósan 0Ft ha érte mész a 3200 átvételi pont egyikére)

 

http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Iskolataska_2_Cavalier_King_Charles_Spaniel_HANADEKA&id=63998&type=1000

 

9970 Ft pókos mintával (nem pókemberes…érted.) (= 8990 Ft + 980 Ft utánvéttel):

 

http://trendsale.hu/Pokos_Premium_kompakt_ iskolataska

 

autóversenyzős 9800 Ft = 8800 Ft + 1000 Ft

 

http://www.gabol.hu/webshop-keres/iskolataska/racing -star.html

 

piros-fekete fiús mintás 10600 Ft = 9600Ft + előreutalással 1000 Ft a házhozszállítás, de mondjuk

 

http://www.gabol.hu/webshop-keres/iskolataska/eleven.h tml

 

baseballozó mosómedve…na ez sem egy tömegdarab 12 000 Ft = 11 000 Ft + 1000 Ft házhozszállítás

 

http://www.gabol.hu/webshop-keres/iskol ataska/beisbol.html

 

De sok helyen van boltjuk, úgyhogy érdemes megnézni, hátha van egy a közeletekben , és akkor ezerrel olcsóbb…http://www.gabol.hu/kereskedoi-halozat.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anyucikuszka 2012-09-10 15:03

az en fiamnak olyan taskaja van amit egy felnott is elhordhat. tavaly iskolakezdesre vettuk egyutt. mivel mamatol kapta ra a penzt o valasztott amilyen neki kell. nezegettuk verdas pokember stb ... azt mondja az akkor 7 eves porontyom valami normalis nincs? hogyhogy normalis? ezek kispujaknak valok mondja o. arrabb mentunk es ott egy barna taskat valasztott. semmi disz csak a markanev volt rajta. most masodikos lesz nalunk meg nem kezdodott meg a suli, es sok anyukatol hallottam hogy a meregdragan vett taskat lekell csereljek az en fiamet kimostam a mosogepbe tobszor is de meg mindig olyan mint az uj.

éjszakás 2012-09-03 11:47

nálunk a Barbi volt a menő , és a hableány ,, de már ciki 10 évesen :DViszont nehéz volt találni olyan táskát amin semmi ilyesmi nincs

Xanthia 2012-09-03 11:37

Lehet, de - ha esetleg a gyerekeimnek eszükbe jutott volna, hogy ilyet óhajtanak - igyekeztem volna lebeszélni őket róla.

 

Egy adott figura, mesehős stb. iránti fellángolások sokszor oly rövid életűek, hogy nem éri meg belefektetni egy ilyen táskába. Szerencsére nálunk fel sem merült, hogy ilyesmi táska kéne.