Család

Tippek a jó angol szótár kiválasztásához

Gyermeked angol nyelvet tanul, nyelvvizsgázni készül? Akkor feltétlenül szükségetek lesz egy jó angol szótárra. A könyvesboltokban rengeteg szótár sorakozik a polcokon, még egy tapasztalt vásárlónak is fejtörést okozna. Íme, néhány jó tanács, hogy megkönnyítsük a választást!

Ha gyermeked angol nyelvet tanul, nyelvvizsgára készül, mindenképpen szüksége lesz egy megbízható szótárra. A könyvesboltokban rengeteg szótár közül választhatsz. Mi az, amire érdemes odafigyelni vásárláskor?  Íme, néhány jó tanács a megfelelő szótár kiválasztásához.

Szócikkek száma: Sokszor a méretükben azonos szótárak között meglepő különbségek vannak, ami a szócikkek számát illeti. A kötet vastagsága például önmagában nem segíti a tájékozódást. 

Bővített tartalom: A nyelv folyamatosan változik. A szótárnak követnie kell az újonnan megjelenő szavakat, legyen szó az élet bármely területéről vett kifejezésről. Új, bővített kiadás —–
Nem elég az, ha szótárunk fel van vértezve a fenti tulajdonságokkal. A minőségi tartalom úgy válik teljes értékűvé, ha a szótár könnyen használható, a szócikkek áttekinthető szerkezettel rendelkezzenek. Mindezek segítenek abban, hogy a gyermek ne vesszen el a szavak jelentésében, hanem könnyen és gyorsan tudja használni szótárát.

Tippek a jó angol szótár kiválasztásához

 

Online hozzáférés: Modern világunkban sokszor szükségünk lehet nem csak nyomtatott verzióban hozzáférhető és mégis megbízható szótárra, ezért fontos ismérv, hogy jár-e mellé online hozzáférés, és ez milyen pluszszolgáltatást nyújt (pl. felolvasó modul elérhető-e). Nagy előny tehát, ha kapunk online hozzáférést is a kiválasztott szótárhoz, hiszen az mindig gyors és pontos keresést tesz lehetővé, és csak internetkapcsolat szükséges hozzá.

Digitális támogatás: Nemcsak a gyermeknek, neked is nagy segítség, ha a szótárhoz digitális támogatás tartozik, például Kindle vagy Pocketbook szótáralkalmazás, amellyel könnyen és gyorsan értelmezhetsz angol szöveget e-könyv olvasón, így nemcsak a lurkónak, de neked is hasznos segítővé válhat.

 További információk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top