Család

Egy éve folyamatosan házasodik a pár

Körbeutazzák a világot, és mindenhol összeadják őket a helyi szokások szerint, szinte ingyen, de csak az utolsó lagzi lesz érvényes.

Egy fiatal brit szerelmespár annyira odavan egymásért és az esküvőkért, hogy szerettek volna harmincszor igent mondani egymásnak. Tavaly nyáron mindenüket eladták, csak a Peggy nevű lakókocsijukat tartották meg, és azzal indultak világ körüli útra, hogy mindenhol a helyi szokások szerint esküdhessenek meg.

Esküvő Peruban. Kattints a képre a többiért!
Esküvő Peruban. Kattints a képre a többiért!

Most 23 esküvőnél járnak és 15 országot pipáltak ki eddig, köztük Kolumbiát, Costa Ricát és Perut, ezért már nem is akarnak megállni az eredetileg tervezett harmincnál. „Az utazásunk célja, hogy megéljük, hogyan ünneplik más kultúrák a házasságot – mesélte a férfi a Bridalguide nevű esküvői szájtnak. – Gondoltunk arra is, hogy csak körbeutazzuk a földet, és megnézzük mások esküvőit, de így jobb, mert mi is részt vehetünk a szervezésben, és biztosak lehetünk benne, hogy egy tradicionális esküvőn veszünk részt.”

Amint megérkeznek az országba, a helyiek és a közösségi média segítségével toboroznak embereket, akik segítenek nekik ingyen, vagy nagyon minimális összegekért összehozni a szertartást. Az utazásukról blogot is vezetnek, ahol jegyet lehet nyerni az utolsó esküvőjükre, ami már jogilag is érvényes lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top