Öt perc alatt szült öt gyereket a szupermama

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ötvenen álltak készenlétben, hogy segítsenek neki, de a kismama a vártnál sokkal könnyebben megbirkózott a nem épp mindennapi helyzettel.
2012. 08. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az amerikai Carrie és Jones Gavin igencsak ledöbbentek, amikor kiderült, hogy az asszony ötös ikreket vár. A dallasi kórházban, ahová a kismama járt, hónapokig készültek a szó szoros értelmében nagyszabású szülésre: az orvosok és a személyzet több gyakorlatot is tartott, hogy élesben már minden hibátlanul menjen.

Carrie és az egyik baba

Carrie és az egyik baba

Forrás: CNN 

 

A nőnél az előzetes terveknek megfelelően injekcióval indították meg a szülést, és összesen ötvenfős csapat – orvosok, nővérek, terapeuták, gyógyszerészek és technikusok – állt készenlétben. A vártnál azonban sokkal simábban és gyorsabban zajlott a szülés, Carrie ugyanis mindössze öt perc alatt világra hozta a három kisfiút és a két kislányt.

A házaspár elsőszülöttje, a nyolcéves Isaac évek óta szeretett volna kistestvért, igaz, arra ő sem számított, hogy rögtön ötöt is kap majd. A CNN beszámolója szerint mind az öt baba egészséges és az állapotuk stabil, ám egy jó darabig a kórházban kell még maradniuk, hogy elérjék a szükséges súlyt és érettséget.

Címkék: szülés ikrek cumi
Olvass tovább

Hozzászólások

enci001 2012-08-15 17:40

Elhiszem. Viszont nemigen volt 1 kg-nál sokkal nagyobb egy baba. És ha valami nem verseny vagy ügyesség dolga-az a babaszülés. Aki 24 órát küszködik és 2 óra alatt egy gyereket hoz a világra-ugyanolyan szuper.

Vizslafan 2012-08-15 17:12

Akkor bocsi, a videot nem néztem.

Mondjuk kétértelmű volt, mert egyszer a mamára írták, hogy megszülte, egyszer meg az orvosra, higy világra segítette, ami angolul ua. a szó.

 

 

csilla18 2012-08-15 16:06

Nah, megpróbálom:

A 2 lb 10 oz, az kb. 0,95 kg.

a legkisebb kb. fél kilós volt. 

Zsifikati 2012-08-15 15:40

Csak azért gondoltam, mert általában eleve császárnak indítják az ilyen sokszoros ikerszülést. Még sime kettősnél is gyakoribb a császár mint a sima szülés.

Én a két nagyot másfél óra alatt szültem meg simán. A fiam 3,90-nel a lányom 3,60-nal született, utóbbi farfeksvéses volt, lábbal előre jött. A doki szerint maga a kitolási szak 10 perc volt, mert a végén "megszidott", hogy faros szülésnél ez minimum egy óra szokott lenni, nem 10 perc.

A legkisebbikkel meg éjfélkor ébredtem, fél egykor indultunk a kórházba, és negyed kettőkor már megvolt. 3,40-nek született.

Most akkor én szupermami vagyok vagy sem?

Zsifikati 2012-08-15 15:36

Na ezt nekem fordítsa le valaki dekára.

Mea culpa, de nem tudok angolul. A mértékegységeket pedig pláne nem tudom átváltani.

Torolt_felhasznalo_350322 2012-08-15 15:35

Ha meghallgatjátok a videókat akkor kiderül, hogy ez az 5 perc nem természetes szülésre vonatkozik, hanem császármetszés volt ilyen gyors. Azaz 5 perc alatt kiemelték mind az öt kisbabát. 

 

Természetes úton lehetetlen megszülni 5-ös ikreket. Vagy ha menne is, súlyosan károsodnának. Ezek a babák a 26 héten születtek. Nincs olyan hely a fejlett világban, ahol a 26. héten ne császároznának, ha éppen szülésröl van szó. Föleg ha többes terhességröl is beszélünk egyben.

Vizslafan 2012-08-15 15:34

Csak azért írtam, mert én a leírásból nem látom, hogy császárral szült volna.

És talán lehetséges ilyen apró babáknál ez a tempó.

 

De én nem tudom, én épp 3,6 kg babát császárral szültem. :-)