Család

Öt perc alatt szült öt gyereket a szupermama

Ötvenen álltak készenlétben, hogy segítsenek neki, de a kismama a vártnál sokkal könnyebben megbirkózott a nem épp mindennapi helyzettel.

Az amerikai Carrie és Jones Gavin igencsak ledöbbentek, amikor kiderült, hogy az asszony ötös ikreket vár. A dallasi kórházban, ahová a kismama járt, hónapokig készültek a szó szoros értelmében nagyszabású szülésre: az orvosok és a személyzet több gyakorlatot is tartott, hogy élesben már minden hibátlanul menjen.

Carrie és az egyik baba

Carrie és az egyik baba

Forrás: CNN 

 

A nőnél az előzetes terveknek megfelelően injekcióval indították meg a szülést, és összesen ötvenfős csapat – orvosok, nővérek, terapeuták, gyógyszerészek és technikusok – állt készenlétben. A vártnál azonban sokkal simábban és gyorsabban zajlott a szülés, Carrie ugyanis mindössze öt perc alatt világra hozta a három kisfiút és a két kislányt.

A házaspár elsőszülöttje, a nyolcéves Isaac évek óta szeretett volna kistestvért, igaz, arra ő sem számított, hogy rögtön ötöt is kap majd. A CNN beszámolója szerint mind az öt baba egészséges és az állapotuk stabil, ám egy jó darabig a kórházban kell még maradniuk, hogy elérjék a szükséges súlyt és érettséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top