Család

Megvannak a 100 ezer forintos megtakarítás győztesei!

Megérte kitölteni a Nők Lapja Café Nagy Nyári Takarékossági Tesztjét: 5 olvasónk örülhetett a 100 ezer forintos nyereménynek, amiért jól válaszolt kérdéseinkre. A felmérésből pedig egyértelműen kiderült: aki gondos megtakarítással készül a nyárra, az biztos lehet abban, hogy semmi nem húzza keresztül a megálmodott vakációt.

Csaknem 10 ezer olvasónk töltötte ki az OTP Bank támogatásával megvalósult Nagy Nyári Takarékossági Tesztet, amelyben arra kerestük a választ: mi a biztosítéka annak, hogy pénzhiány miatt ne ússzanak el az utazásról, kirándulásokról, változatos szabadtéri programokról szőtt nyári terveink. Hiszen ez az évnek az a három hónapja, amikor mindenki legszívesebben utazna, vagy vízparton múlatná az időt, míg sokunk vágya, hogy a gyerekeket egy klassz nyári táborban tudhassuk.

otp takarékossági teszt utolsó

Csakhogy a nyár pontosan ezért az extrakiadások időszaka is, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a legtöbb családnak 50–250 ezer forint többletköltséggel kell számolnia – ennyit költenek célzottan nyaralásra a felmérésünk alapján. A megkérdezettek döntő többsége – közel 70 százaléka – megtakarításból fogja ezt finanszírozni, ami azért is figyelemre méltó, mert az OTP Öngondoskodási Index legutolsó felmérése szerint hazánkban csupán az emberek 56%-a gondoskodik valamilyen megtakarítási formával az anyagi biztonságáról, vagy későbbi kiadásairól. Olvasóink ezek szerint az átlagosnál nagyobb tudatossággal kezelik pénzügyeiket.

Megéri a tudatos tervezés

Turny Ákos
Turny Ákos

A tesztet értékelve Turny Ákos, az OTP Bank Lakossági Bankszámla és Betét Főosztályának igazgatója elmondta: „Öröm számunkra, hogy ilyen nagy számban mozgatta meg az olvasókat a megtakarítási téma és különösen jó látni, hogy az olvasók nagy része felismerte az öngondoskodás és a pénzügyi tervezés fontosságát.”

Ezek jelentőségét jól mutatja Nagy Nyári Takarékossági Teszt eredménye is. A válaszadók 39%-a tett ugyanis félre rendszeresen a nyári kiadásokra, de utólag jóval többen gondolják úgy, hogy érdemes lett korábban elkezdeni a tervezést a nyárra.

„A tudatos tervezés nem csak azért fontos, hogy biztosabban megvalósítsuk céljainkat, hanem azért is, hogy a félretett pénzünket a lehető leghatékonyabban gyarapítsuk” – hangsúlyozta Turny Ákos. Ahogy korábbi cikkeinkben bemutattuk, ha időben megtervezzük a nagyobb kiadással járó célokat és a megvalósításhoz szükséges megtakarítás rendszerességét, akkor például jutalomkamattal, vagy lakással kapcsolatos cél esetén állami támogatással is kiegészíthetjük a pénzünket.

Ha pénzügyileg is tudatosabban készülünk terveink valóra váltására, akkor nagyobb bizonyossággal érhetjük el azokat. Ha ezt nem csak a nyári programokkal kapcsolatban tesszük meg, hanem minél több életcélunkra ki tudjuk terjeszteni, annál inkább erősítjük anyagi biztonságunkat, pénzügyi mozgásterünket és ezzel együtt önbizalmunkat is.

Az OTP Bank számtalan módon, köztük középiskolásoknak szóló edukációs programmal, vagy a felnőtt lakosságot megszólító kutatásokkal és országos kampányokkal segíti elő a lakossági öngondoskodás erősítését. Ezt szolgálta a Nők Lapja Café és az OTP Bank közös tesztje is.

 

5 szerencsés nyertes

A Nagy Nyári Takarékossági Tesztben 5 szerencsés olvasónk bruttó 100 ezer forintot nyerhetett OTP Takarékszámlán. Ehhez az kellett, hogy jó választ adjanak tudásalapú kérdésünkre a kamatos kamat meghatározásáról, valamint meg kellett tippelni, hány takarékszámlát vezettek 2012. május 31-én az OTP Banknál. Így utólag már elárulhatjuk, hogy a hivatalos záró adatok alapján 59.264 takarékszámla volt a jó válasz, aki ehhez közeli számot adott meg, annak volt esélye a győzelemre.

Végül öt szerencsés hölgy olvasónk vihette el a 100 ezer forinttal feltöltött takarékszámlát: két budapesti, és három vidéki – balatonszemesi, tolnai és a Győr-Moson-Sopron megyei Zsira településen élő – olvasónk tippelt ugyanis a legpontosabban. Ezúton is gratulálunk a nyereményhez. Nekik már biztos alappal indul a megtakarítás – akár a következő vakációra!

otp takarékossági teszt utolsó

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top