Család

Internetes sztár lett a beteg tinilány

Egy kamasz bájával és egy felnőtt érettségével kezeli a helyzetet, hogy halálos beteg. A parókát utálja, ezért inkább sminkel.
Talia Joy Castellano
Talia Joy Castellano

A mindössze 12 éves Talia Joy Castellano több mint 5 éve küzd a rákkal, és jelenleg sajnos nem áll nyerésre: a napokban derült ki, hogy rosszindulatú idegrendszeri daganata mellett leukémiája is van.

A terápia miatt a lánynak kihullott a haja, a parókákat azonban ki nem állhatja, ezért nem is hord. Sminkelni viszont imád, ezért rendszeresen készít sminkvideókat, melyeket a Youtube-on már több mint 8 millióan tekintettek meg, és közel 108 000-en iratkoztak fel a csatornájára. „Amikor sminket teszek fel, azokat a vonásaimat hangsúlyozom, amiket igazán szeretek magamon. Úgy érzem, ha valaki rám néz, a sminkemet látja, és nem azt, hogy kopasz vagyok” – árulta el egyik videójában.

Betegsége dacára Talia rendkívül optimista, vibráló személyiség. A sminktippek mellett egy felnőtt érettségével beszél a rákkal szemben folytatott harcáról is, de nem azért, hogy sajnáltassa magát, hanem hogy erőt adjon másoknak.

Rajongóit rendkívül megrázta, amikor a lány legutóbbi videójában bejelentette, hogy az orvosok szerint nem túl jók az esélyei a gyógyulásra. Csontvelő-transzplantációra lenne szüksége, de a teste nem biztos, hogy el tudná viselni a beavatkozást, azonban ha nem végzik el, mindössze 4–10 hónapja lehet hátra.

Bár még nem döntött arról, hogy vállalja-e a műtétet, abban biztos, hogy ameddig csak lehet, szorgalmasan készíti az újabb és újabb videókat. „Csodálatos dolog, hogy inspirálhatok embereket, hogy vannak, akik felnéznek rám. Szeretem a sminket, szeretem paróka helyett használni. Az út, amin a rák miatt végig kellett mennem, bizonyos értelemben csodálatos. De minden út véget ér egyszer” – fogalmazott Talia, aki nagyon-nagyon megérdemelne egy csodát. Sokakkal együtt őszintén drukkolunk azért, hogy gyógyuljon meg!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top