Trendi lett a temetői esküvő

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Bizarr divat van kibontakozóban a tengerentúlon: a sajátos romantikára vágyó párok a temetőben fogadnak örök hűséget egymásnak.
2012. 07. 31. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Romantikus?

Romantikus?

Forrás: Corbis 

A házasságkötő, a templom, a kastélykert, vagy épp a tengerpart már smafu. Azok a párok, akik valami igazán extravagánsra vágynak, újabban temetőben esküsznek. Legalábbis Amerikában.

A New York-i Marble temető kimondottan népszerű esküvői helyszín lett ezen nyáron, a párok vígan kifizetik a 2500 dolláros – azaz mintegy 570 000 forintos – bérleti díjat is, hogy ott mondhassák ki a boldogító igent. Mint azt egy esküvőjére készülődő vőlegény a sajtónak nyilatkozva elmondta, arájával azért választották ezt a helyszínt, mert kevés ennyire szép zöld területet találni Manhattanben. Az, hogy ez mellesleg egy temető, nem zavarja őket.

Más párok viszont azért a temetőben kötnek házasságot, mert különösen romantikusnak tartják azt a tényt, hogy körülöttük a sírokban házaspárok alusszák együtt örök álmukat, és úgy hiszik, ettől az ő szerelmük is örökké tart majd. Akadnak olyan jegyesek is, akik direkt a szüleik sírjánál tartják az esküvőjüket, így ők is velük lehetnek a ceremónián.

A temetők azért engedélyezik területükön az esküvőket, mert az ebből befolyt pénzt karbantartásra, felújításokra tudják költeni.

Olvass tovább

Hozzászólások

ÁgicaT 2012-08-01 14:46

Különben is, elvégre holtomiglan-holtáiglan - máris helyben vagyunk! :D

Torolt_felhasznalo_118041 2012-08-01 11:04

:D

TiaMaria 2012-08-01 09:20

nem vagyok meglepve

 

 

pár éve indult el hogy Eiffel torony tetején,  óceán mélyén,   kutyaseggében,  ..... mondani ki a boldogító igent.  

ezek után a sok hüle, most rákapott a temetőre  

 

 

Mi lesz a következő?   Boncterem? vágóhíd?  Baradla-barlang ?  

 

 

 

jtfun80 2012-08-01 09:20

Én csak fotózás helyszínére választottam a temetőt. De a képek alapján senki nem mondja meg. Annyira parkos, csendes, gyönyörű. Évente néhány alkalommal szívesen sétálunk ott, mivel szemet gyönyörködtető részei vannak.

Édeske 2012-08-01 09:09

 

Nekem  az  eléggé  morbid.

 

Számomra  a  temető  az  elmúlást jelenti,  ami  szomorú. Az  esküvő  pedig valaminek  a  kezdetét, ami szép  és  jó, és  boldogsággal  tölt  el.

 

Lehet kissé  maradi  vagyok?

Torolt_felhasznalo_567762 2012-08-01 08:23

Én nem vagyok egy temetőjáró, sőt borzasztanak is ezek a síremléknek nevezett hivalkodások.  De nem csak a hazaiakról ez a véleményem, hanem az amerikaiakról is. Attó függetlenül, hogy csak egy karó vagy egy gránitból megszobrászolt bármi jelzi, hogy alatta csendesen oszlik valaki teteme. Vagy hamvai.

ÁgicaT 2012-08-01 06:06

A tengerentúli temetők egyébként tényleg szépek...

Nem arról szól, hogy kinek van nagyobb síremléke, nem elhagyatott pókhálós borostyános romhalmaz, hanem gyönyörű pázsit, nagyjából egyforma sírkövekkel.

 

Persze nem azt mondom, hogy én oda vágynék eskedezni, de ha tengerentúli temetőről beszélünk, ne az itthoniak jussanak eszünkbe! ;)