Család

Trendi lett a temetői esküvő

Bizarr divat van kibontakozóban a tengerentúlon: a sajátos romantikára vágyó párok a temetőben fogadnak örök hűséget egymásnak.
Romantikus?

Romantikus?

Forrás: Corbis 

A házasságkötő, a templom, a kastélykert, vagy épp a tengerpart már smafu. Azok a párok, akik valami igazán extravagánsra vágynak, újabban temetőben esküsznek. Legalábbis Amerikában.

A New York-i Marble temető kimondottan népszerű esküvői helyszín lett ezen nyáron, a párok vígan kifizetik a 2500 dolláros – azaz mintegy 570 000 forintos – bérleti díjat is, hogy ott mondhassák ki a boldogító igent. Mint azt egy esküvőjére készülődő vőlegény a sajtónak nyilatkozva elmondta, arájával azért választották ezt a helyszínt, mert kevés ennyire szép zöld területet találni Manhattanben. Az, hogy ez mellesleg egy temető, nem zavarja őket.

Más párok viszont azért a temetőben kötnek házasságot, mert különösen romantikusnak tartják azt a tényt, hogy körülöttük a sírokban házaspárok alusszák együtt örök álmukat, és úgy hiszik, ettől az ő szerelmük is örökké tart majd. Akadnak olyan jegyesek is, akik direkt a szüleik sírjánál tartják az esküvőjüket, így ők is velük lehetnek a ceremónián.

A temetők azért engedélyezik területükön az esküvőket, mert az ebből befolyt pénzt karbantartásra, felújításokra tudják költeni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top