Család

48 évvel a válás után újra összeházasodtak

Szerelmük fél évszázada barátsággá alakult, a közelmúltban pedig újra szerelemmé.
Lena és Roland

Lena és Roland

Forrás: buffalonews.com 

A most 85 éves Lena Henderson és Roland Davis tizenévesen ismerkedtek meg egymással, majd a tiniszerelemből hamarosan házasság lett. Közel két évtizedet éltek le együtt, négy közös gyermekük született, 1964-ben azonban elváltak.

A válás után is nagyon jó barátságban maradtak, amikor pedig Roland újranősült, Lena felhívta az új feleséget és jó tanácsokkal látta el. Még azokban az években is rendszeresen tartották a kapcsolatot, amikor a férfi hivatásos katonaként a világ különböző pontjain állomásozott. „Anyám soha egyetlen durva szót sem szólt apámra, és apám is mindig szeretetteljesen emlegette anyámat” – nyilatkozta egy amerikai lapnak a pár legidősebb lánya, Johnnie Mae.

Davis második felesége néhány hónappal ezelőtt elhunyt, az özvegy pedig rendkívül nehezen tudta feldogozni az elvesztését. Hogy enyhítse apja gyászát, Johnnie Mae felajánlotta, hogy költözzön hozzájuk. A férfi élt a lehetőséggel, és így nem csupán gyermekeivel, de egykori nejével is egyre több időt töltött együtt, egyszer csak pedig a két idős ember azon vette észre magát, hogy újból fellángolt közöttük a szerelem. Egy nap éppen telefonon beszélgettek, amikor Roland összeszedte a bátorságát és megkérte Lena kezét, az asszony pedig némi tétovázás után igent mondott.

A pár ezen a hétvégén házasodik majd újra, gyermekeik és unokáik legnagyobb örömére. „Az emberek általában nem szoktak ebben a korban házasodni. Hálásak lehetünk azért, hogy ilyen sokáig éltünk, hogy még mindig itt lehetünk” – fogalmazott Davis.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top