Búcsúölelés mentette meg a kisbaba életét

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az orvosok már lemondtak a haldokló csecsemőről, a szülők ölelése azonban visszahozta az életbe. Mert igenis vannak csodák.
2012. 07. 23. |

Kövess minket!

f Ajánlom
A Finley család

A Finley család

Forrás: The Sun 

A kis Finley Anderson a kiírt időpontnál 15 héttel korábban, alig félkilós súllyal jött a világra. Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy gyermeküknek lényegében nulla az esélye a túlélésre.

A kisfiú mindössze kétnapos volt, amikor az oxigénszintje drámaian csökkenni kezdett. Az ügyeletes azonnal riasztotta az anyát és az apát, hogy készüljenek fel a legrosszabbra és búcsúzzanak el a csöppségtől. Amikor azonban az összetört szülők karjukba vették Finley-t, hogy utoljára még átöleljék, a baba oxigénszintje egyszer csak emelkedni kezdett, néhány órával később pedig szinte teljesen helyreállt.

A jelenség az orvosokat is meglepte és nem találtak rá logikus magyarázatot, a szülők azonban igen: „Minden amire szüksége volt, egy ölelés” – fogalmazott az apa. „Olyan, mintha megérezte volna, hogy mennyire szeretjük őt és válaszolt” – tette hozzá az anya.

A babát egyelőre az koraszülöttosztályon ápolják, de azóta szépen erősödik és gyarapodik. Ha minden így halad tovább, családja hamarosan hazaviheti. Addig is minden nap látogatják – és megölelik.

Olvass tovább

Hozzászólások

tücsök78 2012-07-23 20:24

A témában ajánlom Nyitrai Erika: Az érintés hatalma c. könyvét, számtalan hasonló eredménnyel zárult kutatást említ benne.

semiramis 2012-07-23 17:40

tevedes, "fejlettebb orszagokban" a szülök EGESZ NAP benn lehetnek es gyakorlatilag barmikor mellre vehetik a babat. a csörendszer tökeletesen müködik inkubatoron kivül is.

 

egyebkent nagy baj, hogy az ujsagiro annyira faggyu, hogy semmiröl, de tenyleg semmiröl nincs a leghalovanyabb fogalma se...

epipapi 2012-07-23 14:50

Hajrá kisember!

Nők Lapja Cafe 2012-07-23 14:50

Az orvosok már lemondtak a haldokló csecsemőről, a szülők ölelése azonban visszahozta az életbe. Mert igenis vannak csodák.

Nők Lapja Café: Búcsúölelés mentette meg a kisbaba életét