Hogyan éld túl az esküvődet?

Egy esküvőre felkészülni majdnem olyan, mint egy tömegkatasztrófára, állítja az amerikai járványügyi hivatal. Úgyhogy rögtön vészforgatókönyveket is segítenek gyártani.

Szokatlan helyről látják el jó tanácsokkal a házasodni készülőket az esküvői szezonban: az amerikai járványügyi hatóság adott ki egy tájékoztató anyagot arról, hogyan éljük túl a saját esküvőnket.

„Rájöttünk, hogy egy esküvőre felkészülni majdnem olyan, mint egy tömegkatasztrófára” – írják a szórakoztató tájékoztatóban. Azt már tavaly bebizonyították, hogy náluk nem karót nyelt hivatalnokok ülnek az irodában, amikor zombitámadás esetére dolgoztak ki hasznos tippeket.

Háromféle elsősegélycsomag

Elsőként azt javasolják, hogy állítsunk össze egy „menyasszonyi elsősegélycsomagot”: vészhelyzet esetén legyen kéznél a biztosítótű és néhány szem nyugtató. A közeli hozzátartozók egy valódi elsősegélycsomagot is vihetnek magukkal, mivel sosem tudni, mikor kell bekötözni egy ügyetlen koszorúslány ujját.

Ha elszakad az uszály, jöhetnek a biztosítótűk
Ha szakad az uszály, jöhetnek a biztosítótűk


A legügyesebb koszorúslányt viszont megbízhatjuk azzal, hogy egy harmadik elsősegélycsomagba készítsen be rágcsálnivalókat, vizet, pénzt, gyógyszereket és mindenféle fontos dokumentumokat. Szerintük az sem árt, ha egy helyen megvan az összes meghívott telefonszáma, hogy ha bármi történik, azonnal értesíteni lehessen őket, és gondosan nézzük meg az esküvő helyszínén ne csak az ülésrendet, hanem a menekülési útvonalat is.

A problémamegoldó ember


A leghasznosabb tanácsnak az tűnik, hogy nevezzünk ki egy megbízható embert, akihez bármilyen problémával fordulni lehet. Így ha az anyósunk unokatestvére rossz helyen kanyarodott le a vendéglőhöz, vagy az egyik tanúnak csúnyán felszaladt a harisnyája, akkor pánikolás helyett megnyugodhatunk, hogy valaki biztosan elsimítja ezeket, és nem az amúgy is feszült arát zaklatja ezzel.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

ÁgicaT 2012-07-27 10:34

Én, mint aki benne van a szervezés sűrűjében, azt tudom mondani, hogy tényleg nem egyszerű dolog ennyi mindent összeszervezni, ráadásul úgy, hogy a nagy napon mégsem én leszek, aki levezényli a dolgokat, pedig én tudom elvileg A-Z a részleteket.

 

A mai világban sajnos már nem olyan magától értetődő egy esküvő, lakodalom menete. Régen az emberek tudták a dolgukat, az asszonyok főztek, a férfiak ittak, végül mindenki jól érezte magát, oszt' jónapot.

Ma rohangálsz egy csomót, kifizetsz egy halom pénzt, és sajnos a mai világban egyáltalán nem lehet biztos abban, hogy azt is kapod a pénzedért, amit megrendeltél.

Hogy csak egy példát említsek: esküvői torta. Megrendelsz valamilyet, és amikor kihozzák, látod, hogy nem úgy néz ki, megkóstolod és kiderül, hogy nem finom. Az egy dolog, hogy esetleg nem fizeted ki - de ez már nem pótolja azt az érzést.... Ha pl. konyhát újítasz fel, nem tetszik az egyik bútorelem, akkor kicserélteted, bosszankodsz rajta, és még 1 hétig kerülgeted a melósokat a lakásodban. De egy esküvő általában (vagyis a tervek szerint) egyszeri alkalom, nem lehet megismételni a tönkrement pillanatokat.

Vagy mondjuk az este felénél kiderül, hogy a zenekar rohadtul nem tud 400 dalt, csak 22-t és azt ismételgeti... mit csinálsz?

 

Hidd el, van miért izgulni.

 

Persze tudom, vannak ennél sokkal komolyabb problémák is az életben. De attól nekem még sosem lett jobb, ha tudtam, hogy másnak szarabb. Egy menyasszonynak, meg szerintem a vőlegénynek és a szűkebb családnak igenis minden oka megvan arra, hogy izguljon.

Az más kérdés, hogy nem olyan baromságokért, minthogy a béna koszorúslány elvágja az ujját, vagy Gizikének felszalad egy szem a harisnyáján..... 

Ennél jobb már csak a benyugtatózott majd pezsgővel megitatott menyasszony lehet :D

tamtamtam 2012-07-27 10:33

"ha tényleg egy életre szerződnének érthető lenne"

 

Ha tényleg egy életre szerződnének, eleve nem kerítenének akkora feneket az egésznek, mert tudnák, hogy nem arról szól.

business 2012-07-27 08:59

Eszem megáll, komolyan mondom!! Persze nyilván tele vannak pénzzel, agyonszerveznek mindent, ha tényleg egy életre szerződnének érthető lenne, de manapság..............

Ha nem örömmel csinálják, hanem katasztrófaként élik meg akkor minek is????? 

Torolt_felhasznalo_567762 2012-07-27 07:17

Anyááám! Ha valaki katasztrófaként éli meg a saját esküvőjére való felkészülést, az vajon hogyan éli meg a mindennapok nehézségeit?:-o

Az ilyen módon hisztérikus embernek először komoly pszichiáteri segítségre van szüksége, de lehet, a terápia után sem kellene belemennie semmiféle programba. Nemhogy esküvőbe. 

TiaMaria 2012-07-26 20:56

" legyen kéznél néhány szem nyugtató" 

 

 

????????

 

 

 

 

Rena__ 2012-07-26 19:46

Kétszer lesz esküvőd idén??

Mostmáunom 2012-07-26 19:02

Idén nyáron még két "tömegkatasztrófa" vár - kíváncsi leszek...

Nők Lapja Cafe 2012-07-26 19:02

Egy esküvőre felkészülni majdnem olyan, mint egy tömegkatasztrófára, állítja az amerikai járványügyi hivatal. Úgyhogy rögtön vészforgatókönyveket is segítenek gyártani.

Nők Lapja Café: Hogyan éld túl az esküvődet?

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>