Család

Jobb anya, aki 40 felett szül?

Most egyenesen azt állítják a tudósok, hogy Halle Berry is jól tette, hogy 41 évesen szült, mert a későn érkezett gyerekeknek nagyobb a szókincsük és ritkábban kerülnek kórházba.
Halle Berry a kis Nahla Ariela Aubry-val
Halle Berry a kis Nahla Ariela Aubryval

Bár egyre nehezebb összehozni egy gyereket, ahogy szalad az idő, egy új tanulmány szerint minden aggodalom ellenére jól járnak azok a gyerekek, akiket 40 év feletti anya szül, írja a Daily Mail. Nemcsak egészségesebbek, de okosabbak is, ráadásul ritkábban kerülnek kórházba és kevesebb sérülést szednek össze balesetekben.

A későn szülő nők egyre szaporodó táborát, köztük például Halle Berryt és a többi negyven feletti sztármamát is nyugtathatja az a hír, hogy a gyerekeiknek szélesebb a szókincsük, és jobban teljesítenek az IQ-teszteken. Viszont a koruk miatt ugyanúgy leselkedik rájuk a terhességi toxikózis vagy a cukorbetegség veszélye. Ha viszont problémamentesen ment a szülés, akkor onnantól jobban nevelik a gyereküket, ami a kutatók szerint annak köszönhető, hogy nagyobb az élettapasztalatuk és nem olyan lobbanékonyak.

„Az eredmények azt bizonyítják, hogy több előnye van a késői szülésnek, mint hátránya – nyilatkozta az egyik kutató. – Egyre több nő szül későn, ezen már nem lehet változtatni. Szeretnénk őket megnyugtatni, hogy az ő gyerekeik jobban járnak, mint a fiatalon szülő anyák gyerekei.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top