Család

Négyszázhatvan gyerek menti meg az országot?

Már nem is fogy annyira a magyar: csak mintegy nyolcezerrel lettünk kevesebben január–februárban.
466 csecsemővel több született január-február hónapban
466 csecsemővel több született
január–február hónapban

Kicsit javult a hazai népesedési helyzet, köszönhetően annak a 466 csecsemőnek, amennyivel több született január–februárban, mint tavaly ugyanekkor. Velük együtt összesen több mint tizennégyezren vannak a legfiatalabb magyarok.
További jó változás, hogy 3 százalékkal kevesebben haltak meg e két hónapban 2011-hez képest, így végül az „egyenleg”, vagyis az úgynevezett természetes fogyás 7935 lett: ennyivel lettünk kevesebben e két hónapra vetítve. Ez soknak tűnik, pedig pozitív szám, hiszen tavaly ilyenkor csaknem ezerkétszáz fővel volt erősebb a csökkenés.

Jó hírek még, hogy a házasságkötések számának hosszabb ideje tartó visszaesése az elmúlt évben megállt; 2011 utolsó két hónapjában átlagosan 7,4 százalékkal több volt a házasságkötés, mint egy évvel korábban, valamint hogy kevesebben költöztek külföldre, így az ország lakossága ténylegesen csak ötezer fővel csökkent; az utolsó adatok szerint jelenleg 9 millió 957 ezren vagyunk.

Vagyis még mindig „fogy a magyar”, csökken a népesség, de már nem annyira erős ütemben, mint az az elmúlt időszakban megszokott volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top