Család

Kicsivel többen szánjuk el magunkat a házasságra

230 – ennyivel több pár mondta ki egymásnak az igent tavaly, mint egy évvel korábban. A gyerekvállalási kedv viszont nem nőtt.

Az elmúlt évben 2,5 százalékkal kevesebb gyermek született Magyarországon, ugyanakkor a halálozási arány is csökkent 1,3 százalékkal 2010-hez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán nyilvánossá tett gyorstájékoztatójában az olvasható, hogy 2011-ben 88 050-en születtek és 128 700-an haltak meg – így december végén 9 millió 962 ezren voltunk.

Kicsivel többen szánjuk el magunkat a házasságra

 

A születésszám az év első öt hónapjában jelentős, 9,5 százalékos csökkenést mutatott, igaz, június és november közötti hat hónapban viszont átlagosan 3 százalékkal több gyermek jött világra, mint az előző év azonos időszakában. A teljes évet nézve viszont összességében több mint 2200-al kevesebb gyermek jött világra, mint egy évvel korábban.

A KSH adatai szerint a házasságkötések száma több mint fél százalékkal nőtt, ez azt jelenti, hogy 230-cal több pár adta a fejét az igen kimondására. A mérleg így 35 750 – ennyien kötöttek házasságot 2011-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top