Család

A mentők elromlott GPS-e miatt halt meg egy kisfiú

Hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténhet: egy kisfiú azért halt bele a szívrohamba, mert a mentősök a bedöglött GPS miatt későn érkeztek ki a helyszínre.
Corey kistestvérével
Corey kistestvérével
Fotó: dailymail.co.uk

Még folynak a vizsgálatok a szívrohamban meghalt kilencéves brit kisfiú, Corey Seymour ügyében, miután édesanyja állítja, hogy fia halálát a mentők navigációjának hibája okozta. A gyerekhez kihívott mentő a 8 perces utat ugyanis 24 perc alatt tette meg, a szülők szerint a késés miatt nem tudták már megmenteni gyermeküket. A West Midland-i mentősök vezetője később elismerte, hogy a késést a GPS meghibásodása okozta.

Nem ez volt az első eset, hogy a születése óta asztmával küzdő kisfiút súlyos rohama miatt kórházba kellett szállítani, ezért az édesanyja már tudta, hogy most sem késlekedhet, segítséget kell hívnia.

„Egy orvos előbb ideért, és mindent megtett, amit tudott, de látva a helyzet súlyosságát ő is azt kérdezte, hol van az ügyelet. Hiába hívtam őket, mire kiértek, Corey-nak már szívrohama volt. Sosem fogom elfelejteni, ahogy azt suttogta, anya, nem bírom tovább” – nyilatkozta az édesanya, aki éppen gyermeket vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top