Rubint Réka: Beyoncé egy genetikai csoda

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A szülés után 4 héttel legtöbb anya még a napi 5 órányi alvást próbálja megszokni. Beyoncé egy hónappal a szülés után karikák nélkül, lapos hassal jelent meg a nyilvánosság előtt. Hogy is van ez?
2012. 02. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Rubint Réka: Beyonce egy genetikai csoda Beyoncé már a várandóssága alatt is igazi csoda volt, ugyanis eddig még nem találkozott a világ olyan kismamával, akinek a hasa egyik nap pont olyan, mint egy hat hónapos terhesé, a másikon pedig nagyjából négy hónaposnak néz ki. Aztán persze jött egy beismerő vallomás az énekesnőtől, hogy a várandósságának bejelentésekor valóban póthasat viselt, de ez csak azért volt, hogy a másállapotát még jobban kiemelje. A hónapok szépen lassan teltek, Beyoncé hasa pedig egyre furábban „viselkedett”, egy-egy képen alig látszódott, egy másik felvételen pedig furcsán gyűrődött. Valahogy az egész terhességet végigkísérte az énekesnő hasa körüli misztérium. Így aztán már előre vártuk, hogyan fog festeni a neves testrész az első nyilvános megjelenésen.

Az alkalomra szinte napra pontosan a szülés után egy hónappal került sor, és naná, hogy Beyoncé hasa teljesen lapos volt. A csípőjén és a combján ugyan látszódtak plusz kilók, de az énekesnek mindig is ezek voltak az érzékeny területei. A kérdés már csak az, hogy valaki, aki egyébként is hajlamos a hízásra, hogyan jelenhet meg teljesen lapos hassal a szülés után négy héttel? Ha neki megy, akkor más anyukák miért küszködnek hónapokon keresztül, hogy visszanyerjék alakjukat?

Genetikai csoda ez a nő!


A fotó láttán egyértelmű volt, hogy Rubint Rékát, a háromgyerekes, mindig csúcsformában lévő anyukát kell megkérdeznünk, mi lehet a titok… „Az igazat megvallva nekem sem az első, sem a második terhességem után nem volt teljesen lapos a hasam a szülés után négy héttel. A harmadik terhességem előtt azonban sokat versenyeztem, így a hasfalam az átlagosnál vastagabb lett. Már a szülés után öt héttel szinte teljesen lapos hassal tudtam órát tartani – nyilatkozta lapunknak Réka. – Ha Beyoncénak csak a hasa ment le, a feneke és a combja pedig nem, az elég furcsa, lokális fogyás ugyanis nincs, én azt mondanám, hogy ha neki valóban ilyen lapos a hasa négy héttel szülés után, akkor nagyon szerencsés, szinte egy genetikai csoda.”

Marad a pocak

Rubint Réka: Beyonce egy genetikai csoda Az addig rendben van, hogy Beyoncénak sikerült, de nekünk miért nem? Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szerint a terhesség során felszedett átlagosan 8–12 kg súlygyarapodás nagy része szülés során és az azt követő napokban távozik. „Ebben benne van a baba, a magzatvíz és a méhlepény súlya, illetve a szülés után azonnal meginduló méhösszehúzódások hatására a felszaporodott folyadék kiürülése a szervezetből, mely további 3-5 kg-ot tesz ki. Jól ismert jelenség ugyanakkor, hogy gyermekágyban, de még utána is megmarad egy kis »pocak«, amit sok esetben szinte lehetetlen eltüntetni annak ellenére, hogy súlyban már esetleg csak 1-2 kg maradt fenn a terhesség előtti állapothoz képest.

A méh az első két-három hét után már visszanyeri közel eredeti méretét, ezért innentől kezdve három dolog határozza meg a has méretét. A legnagyobb bűnbak, a „zsír”, csak kismértékben járul hozzá ehhez, normális esetben 1-2 kg többlettel számolhatunk. A hasizmok szintén hamar visszanyerik a tónusukat, illetve tornával ez hamar rendezhető. A legfőbb ok viszont a hasfal rostos rétegeinek, az úgynevezett fasciának a kitágulása. Ez a viszonylag kevés elasztikus és sok rostos elemet tartalmazó erős réteg a hasfal legfőbb tartó eleme, mely a terhesség alatt jelentősen kitágul. Visszahúzódásának mértéke és gyorsasága nagy egyéni sajátosságot mutat, befolyásolni nagyon nehéz. A közkedvelt „fűző” sem segít érdemben, inkább a tornának lehet szerepe, az erős hasizmok jelentősen javíthatnak a helyzeten. Aki négy héttel a szülés után lapos hassal jelenik meg, az szerencsés testalkatú – az erős hasizomzat és sok elasztikus rostot tartalmazó fascia eredménye –, és kevésbé a négy hét alatt elvégzett „praktikáknak” köszönhető - tudtuk meg szakértőnktől.

Ezek után pedig mindenki maga döntse el, hogy Beyoncé lapos hasa a genetikának és az állandó edzésnek köszönhető, vagy….
Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_216664 2012-02-09 20:23

Beyoncé alakja alapvetően körte alakú, ezért másképp húzódik vissza az egész teste, mint egy alma alakúé, vagy egy ceruza alakúé.
Én személy szerint örülnék, ha nekem is ilyen szép csípőm lenne, mint neki.

csillacsaj 2012-02-09 19:40

Szülés után 1 hónappal nekem is lapos hasam volt.

Szerintem a szülés utáni oxitocinadag miatt, na meg a rengeteg szoptatás és fejés miatt is... Nagyon görcsölt azalatt a hasam, majd besz...tam , de mondták a kórházban, hogy örüljek ennek, így áll vissza a méh az eredeti méretére. Vissza is állt, meg is szenvedtem vele.

 

Bár azt hallottam/olvastam, hogy sztárok között nem divat a szoptatás, úgyhogy nem tudom, Beyonce-nak mitől lett ennyire lapos....

Regi11 2012-02-09 16:57

Gyanús ez a béranya dolog, de engem azért az alábbi képek meggyőztek hogy nem erről van szó:

 

http://i.huffpost.com/gen/346998/BEYONCE-PREGNANT- BIKINI.jpg

 

http://www.lugaluda.com/wp-content/uploads/20 11/09/beyonce-pregnant-bikini-body.jpg

patkanyfog 2012-02-09 15:14

Hát, ha álterhes volt, akkor szánalmas. Azért ennél értelmesebb nönek saccoltam. Azért én bízom benne, hogy tényleg ö hordta ki a babáját, mert az arca olyan terhesnek néz ki az általam belinkelt fotókon. Kerekebb, az ajka is teltebb, az orra is nagyobbnak tünik. A terhesség utolsó szakaszában tényleg így szoktak kinézni az anyukák. Čn is ilyen voltam.

patkanyfog 2012-02-09 15:04

A szoptatás nekem is segített visszafogyni. Bár a kizárólagos szoptatással 4 hónapig tartott,mire lement a szülés után visszamaradt 11 kiló felesleg. Čs maradt hasam. Sajnos. Pedig ugyanannyi kiló lettem,mint szülés elött.

BBVica 2012-02-09 14:52

szerintem nem.

AlmaLatina 2012-02-09 14:49

Én kb 2 éve tudtam meg, hogy a szülés után 7 nappal lapos has igen is létezik. Persze nem állítom, hogy ez történt Beyonce-val is. 

Van egy ügyfelem, aki alapból egy nagyon, nagyon vékony, sportos és bomba csajszi. Ő 9 hónapos terhesen nézett úgy ki, mint mások 5 hónapos terhesen. Vizsgálgatták is össze meg vissza, mi fog ebből kisülni. Végül megszületett a baba -tőkéletes kislány - és én a szülés után 7 nappal a saját irodámban találkoztam velük, jöttek ugyanis vásárolni (már ettől a ténytől kivoltunk)! Nem is hittünk a szemünknek sem és tuti nem hittük volna el egy szavát sem, ha nem láttuk volna a hölgyet a szülés előtt is, a pici pocijával. Szülés után 7 nappal ennek az ügyfelünknek tök lapos hasa volt és tökéletes alakja. Mindannyian körbe csodáltuk az irodában, ő meg arról beszélt, hogy szerinte a titok, egyrészt genetika, másrészt pedig a szülés után a lehető leghamarabb el kell kezdeni szoptatni és az utolsó cseppig kifejni minden tejcsit, hogy semmi ne maradjon bent, akkor aztán lemegy a has hamar. Hát nem tudom, mi mindenesetre ilyet még nem láttunk. A 7 napos baba meg ott aludt a babahurcibálóba édesen, amíg mi irigykedtünk az ügyfelünk adottságaira.

patkanyfog 2012-02-09 14:43

Ez akkor nem volt igazi?

 

http://www.beyonceonline.com/de/node/107577