Család

Kislánya vágja le mellrákos anyja haját – videó

A kemoterápiára készülő nő nem várta meg, míg a kezeléstől kihullik a haja. Inkább 6 éves lányával vágatta le.

A 44 éves Sara Etchellnél tavaly szeptemberben diagnosztizáltak mellrákot. Az asszony mindent megtesz azért, hogy 6 éves kislánya, Lola, a korának megfelelő módon megértse, hogy mi történik az édesanyjával, és kezelni tudja azokat a változásokat, melyeket a betegség a család életébe hoz.

A kemoterápia megkezdése előtt Sara úgy döntött, ahelyett hogy hagyná a kezelésektől kihullani a haját, megengedi a kislányának, hogy ő maga vágja le, mert így talán kevésbé lesz számára ijesztő a változás. A megható jelenetet az apa felvette, majd egy 3 perces videót vágott belőle, melyet aztán feltöltöttek a YouTube-ra. Nem öncélú magamutogatásból, hanem azért, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára, illetve hogy rákbetegeket segítő jótékonysági szervezeteknek gyűjtsenek pénzt.

 

 

 

„Anélkül raktam össze ezt az egészet, hogy felismertem volna, milyen hatása lesz. Ez egy nagyon személyes pillanat, és Sara igazán bátor volt, hogy vállalta. Arra gondoltunk, érdemes lenne valami jóra használni, ezért töltöttük fel a YouTube-ra” – magyarázta az apa.

A videót az elmúlt egy hétben több mint százezren tekintették meg, és egy jótékonysági weboldalon keresztül az internetezők eddig közel 3500 fontot – azaz nagyjából 1 200 000 forintot – ajánlottak fel a család által megjelölt szervezeteknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top