Család

77 év után 94 évesen talált rá lányára

Évtizedeken át sikertelenül próbálta felkutatni örökbe adott gyermekét, de még megérte, hogy találkozzanak.
Ruth és édesanyja, Minka

Ruth és édesanyja, Minka

Kép: ocregister.com 

1928-ban az akkor mindössze 16 éves Minka Disbrow-t három férfi megtámadta és megerőszakolta. Senkinek nem mondta el, mi történt, néhány hónappal később azonban kiderült, hogy teherbe esett erőszaktevőjétől.

17 éves volt, amikor világra hozta kislányát, Betty Jane-t, akit szeretett volna megtartani, ám a szülei a szégyentől tartva arra kényszerítették, hogy adja örökbe. Miután elvitték tőle, mindössze annyit tudott, hogy a gyermeket egy norvég lelkész és felesége adoptálta.

Minka néhány évvel később férjhez ment és még két gyermeket szült, de egész életében szerette volna megtalálni elsőszülöttjét. Az örökbeadást bonyolító ügynökséggel is felvette a kapcsolatot, ám ott azt a választ kapta, hogy a üggyel kapcsolatos dokumentumok eltűntek.

A 94 éves asszony már feladta a reményt, hogy valaha is találkozhat még a lányával, 2006-ban azonban egyszer csak megcsörrent a telefonja. Egy Brian nevű férfi kereste, azt állítva, hogy ő a Ruth Lee névre átnevezett Betty Jane fia. A férfi elsősorban azért kutatta fel biológiai nagyanyját, mivel Ruth betegsége miatt szeretett volna minél többet megtudni családja egészségtörténetéről.

Anya és lánya végül Minka kaliforniai otthonában találkozott újra, 77 év elteltével. Felfedezték, hogy rengeteg közös külső és belső tulajdonságuk van, és a féltestvérek, gyermekek és unokák is végre megismerhették egymást. Az azóta eltelt években rengeteg időt töltöttek együtt. Úgy tervezték, hogy idén tavasszal közösen ünneplik majd Minka 100. születésnapját is, erre azonban már nem kerülhet sor, mert az idős hölgy nemrégiben elhunyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top