Család

Haldokló férjének szülne a túlsúlyos feleség

Alig öt hónapja van arra, hogy megszabaduljon 25 kilótól és teherbe essen a férjétől.
Ben és Ayla
Ben és Ayla

A brit házaspár férfi tagja, a 28 éves Ben krónikus szervi rendellenességben szenved. Az orvosok múlt hónapban közölték vele, hogy nagyjából fél éve van hátra. A párnak egyetlen vágya maradt: hogy a férj halála előtt még gyermekük foganhasson, arra azonban, hogy ez természetes úton megtörténik, nagyjából egy a millióhoz az esély. A férj spermaszáma ugyanis erősen lecsökkent az általa szedett gyógyszerek mellékhatásaként, a 24 éves feleség, Ayla pedig úgynevezett policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenved.

A tragikus sorsú házaspár számára a mesterséges megtermékenyítés jelenthetne megoldást, ahhoz azonban, hogy az eljárás sikeres legyen, az erősen túlsúlyos Aylának legalább 25 kilót kell fogynia. A nő néhány héttel ezelőtt drasztikus fogyókúrába kezdett, és máris leadott közel 10 kilót.

„Ha születne egy fiunk vagy egy lányunk, az egy csodálatos dolog lenne, amit a családunkra hagyhatok. Egy rész tovább élhetne belőlem aztán is, ha én már nem leszek” – mondta Ben, aki arról is beszélt, hogy halála előtt nagyon szeretne még cápákkal úszni, és személyesen találkozni bálványával, David Bowie-val.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top