Család

Halott édesanyjuk is küld ajándékot a kisfiúknak

Két évvel ezelőtt meghalt, de azóta is minden karácsonykor megajándékozza a gyerekeit.

A rákbeteg Val Kingdon halála után is részese akart maradni kis családja karácsonyainak, ezért előre gondoskodott róla, hogy életjáradékát mindig karácsony előtt vehesse fel a férje. A pénzből az apa minden évben meghalt anyjuk nevében vásárol a gyerekeknek.

A férj, Paul Kingdon szerint ez a szép hagyomány átsegíti a 10 és 12 éves fiúkat, Alexet és Mattet az édesanyjuk hiánya miatt érzett szomorúságon. Az édesanya emlékdobozkákat is összeállított, amelybe fotókat és különböző tárgyakat tett, sőt még egy szobrot is készíttetett a kezéről, hogy a fiai még jobban érezhessék a közelségét.

Édesanyjuk ajándéka a legbecsesebb
A Kingdon-fiúk számára édesanyjuk ajándéka a legbecsesebb
Fotó: thesun.co.uk

„A karácsony mindig különleges időszak volt a családunkban: Val kedvenc napjai voltak minden évben. Az utolsó karácsonyt 2008-ban tölthettük együtt, csodálatos volt, pedig egy hónappal előtte derült ki, hogy a feleségem mellrákjának áttétje van. Ő azonban nem hagyta, hogy a szörnyű betegség tönkretegye a család utolsó, közös karácsonyát. Nyolc hónappal később halt meg” – nyilatkozta Paul.

Val utolsó karácsonyán határozta el, hogy szeretné továbbra is minden évben megajándékozni a fiait. A férje természetesen teljesíti felesége kívánságát, a csomagokra pedig azt írja: „Szeretettel anyától”. „Így ő is velünk van minden karácsonykor – mondja az apuka. – A fiúknak pedig mindig az ő ajándéka a legkedvesebb, utoljára szokták azt kibontani.”

Val 2006-ban vett észre egy csomót a mellében. A férje szerint szinte a végsőkig optimista volt, bízott a gyógyulásában. 2008 karácsonya előtt azonban kiderült, hogy a rák átterjedt a csontokra és a májra is. Az orvosok közölték, tulajdonképpen tehetetlenek, a nőnek már csak hónapjai vannak hátra.

Az anya utolsó születésnapján
A Kingdon család az anya utolsó születésnapján
Fotó: thesun.co.uk

Az anya kétségbeesetten újabb kemoterápiás kezelésbe kezdett az ünnepek után, de néhány hónappal később sajnos megállapították, hogy teljesen hiába, a rák tovább terjedt. Ekkor Val úgy döntött, nem kezelteti tovább magát, inkább megpróbálja élvezni az utolsó, értékes pillanatokat a családjával. „Videóra vettünk mindennapos dolgokat, ahogy főzött, vagy ahogy lefektette a gyerekeket, hogy láthassuk őt, és hallhassuk a hangját, amikor csak akarjuk” – mondja Paul.

A szülők szinte az utolsó pillanatig meg akarták kímélni gyerekeiket a fájdalomtól, és csak 2009 júliusában, egy hónappal a halála előtt mondták el nekik, hogy édesanyjuk hamarosan már nem lesz velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top