Család

Szűz Mária terhességi tesztjével sokkol a templom

Karácsony közeledtével provokatív reklámmal rukkolt elő egy új-zélandi plébánia.

Szűz Mária terhességi tesztjével sokkol a templomAz aucklandi Szent Mátyás-templom plébánosa úgy döntött, hogy ebben az évben a szentimentális klisék helyett szokatlan és merész módon hívja fel az emberek figyelmét a karácsony valódi jelentőségére. A templom bejárata előtti hirdetőtáblán ezért egy plakátot helyeztek el, mely Szűz Máriát ábrázolja, amint megpillantja pozitív terhességi tesztjét.

„A karácsony valódi. Ez egy valódi terhesség, egy valódi anya, egy valódi gyerekkel. A valódi szorongásról, bátorságról és reményről szól – magyarázta egy sajtónyilatkozatában Glynn Cardy plébános. – A karácsony látszólag élvezetes: talmi csillogás, Télapó, rénszarvasok, karácsonyi énekek. De van egy valóságos vonatkozása is. A mai társadalomban sokan szenvednek a pénzhiány, a rossz egészségi állapot, az erőszak vagy más nehézségek miatt. A karácsony örömét elnyomja a szorongás.”

A plébános a plakáttal elsősorban azt szeretné elérni, hogy mindenki, akár attól függetlenül is, hogy vallásos vagy sem, gondolkozzon el az ünnep különféle vetületein, és legyen együtt érzőbb, nagylelkűbb azokkal, akik szenvednek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top