Család

Öt boldog évet nyert a rákos kislány

Elutasította a fájdalmas kemoterápiát, mert teljes életet akart élni a halálosan beteg kislány. Öt boldog éve volt még hátra.
Volt öt, boldog éve
Lemondott a kezelésről: Leah-Beth
Fotó: dailymail.co.uk

13 évesen korában, nemrég halt meg az a dél-walesi kislány, aki öt éve úgy döntött, nem akar több kezelést. Leah-Beth Richards kétéves volt, amikor egy nagyon ritka vesedaganatot diagnosztizáltak nála az orvosok. Attól kezdve ideje nagy részét a kórházban töltötte: rendszeresen nagy szenvedéssel járó kemoterápiás kezeléseken kellett részt vennie.

Nyolcéves korában elege lett az örökös kórházi létből és a fájdalmakból. Teljes életet akart élni, mint a többi gyerek, ezért azt kérte, hagyják abba a kezelését. „Félek, hogy bent tartanak a kórházban. Kértem az anyukámat, hogy ne vigyenek oda, mert nagyon fájt a kezelés. Inkább otthon akartam maradni” – mondta akkoriban a kislány.

A szülők is szerették volna végre boldognak látni a gyereket, ezért kiálltak a döntése mellett. „Rossz volt nézni, ahogy levegő után kapkodott, amikor lejött a lépcsőn. Nem akarok ilyen életet a gyerekemnek” – nyilatkozta öt éve Leah-Beth édesanyja. Az orvosok kezdetben nem akartak hozzájárulni a kemoterápia mellőzéséhez, és jogi vitába keveredtek a családdal. A kislány aztán még részt vett néhány további kezelésen, így az ügy nem került bíróságra, de Leah-Beth nem szenvedett annyit, mint korábban.

A színész-házaspár is meglátogatta
A színész házaspár is meglátogatta
Fotó: dailymail.co.uk

A kislány a körülötte élők számára példaképpé vált, mindenkit inspirált pozitív hozzáállása. Leah-Beth úgy élt, mintha minden napja az utolsó lett volna, de még öt évig élvezhette az életet szerettei körében, akik mindent megtettek, hogy a gyereknek élményeket szerezzenek. Találkozott kedvenc sportolóiva,l és egyszer Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones is meglátogatták a kis beteget.

Néhány hónapja közölték a családdal az orvosok, hogy a rák visszafordíthatatlanul eluralkodott a gyerek szervezetén, és nem tudnak rajta segíteni. A temetésén, amelyet nemrég tartottak, a család kérésére mindenki világos színű ruhában jelent meg. „Leah-Beth nagyon erős és vidám teremtés volt, akinek a betegség teljesen felforgatta az életét. Korához képest rendkívül érett felfogással és érzékeny humorral rendelkezett. Mindenki szerette, aki ismerte. Szüleinek nem lehetett volna csodálatosabb lánya. Személyisége mindenkit elvarázsolt, akivel csak találkozott” – mondta egy barát a kislány utolsó útján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top