Család

IKEA-ban ismerkednek a magányos idősek

Egy IKEA áruház lett a helyi magányos idősek egyik legfelkapottabb találkozóhelye.
Kép: Wall Street Journal
Kép: Wall Street Journal

Az egyedülálló nyugdíjasok általában kedden és csütörtökön szállják meg a sanghaji áruházat. Kikérik a klubkártya-tulajdonosoknak járó ingyenkávét, esetleg rendelnek mellé egy húsgolyómenüt vagy egy süteményt is. Naphosszat üldögélnek az étteremben, vagy épp a kipróbálásra kihelyezett kanapékon és fotelekben, és arra várnak, hogy más, nem elsősorban vásárlási, sokkal inkább ismerkedési szándékkal érkező idősek megszólítsák őket. Vannak, akik csupán beszélgetni szeretnének, de jócskán akadnak, akik a szerelmet keresik az eladótérben.

A Wall Street Journalnak nyilatkozó 62 éves özvegyasszony, Tang Yingzhuo azért jár a bútoráruházba ismerkedni, mert a szórakozóhelyek már nem az ő korosztályának valók. Egy másik klubtag, az elvált  csontkovács, Qian Weizhong szerint az áruház kellemes és tiszta környezet, ahol „rengeteg a csinos hölgy”.

Az amerikai lap tudósítása szerint egy átlagos kedden vagy csütörtökön 70–700 ismerkedni vágyó idős ember érkezik az áruházba, ezeken a napokon minimum 500 csésze ingyen kávé fogy el. A biztonsági szolgálat emberei ilyenkor dupla létszámban dolgoznak, mivel elmondásuk szerint kifejezetten nehéz rendet tartani a magányosok klubjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top