Család

Felkapott modell lett a Down-kóros kisbaba

Szülei szerint Down-kóros gyermekük bármit elérhet az életben, 14 hónaposan mindenesetre már modellkedik. És imádják a mosolyát!
Taya Kennedy

Taya Kennedy

Kép: dailymail.co.uk 

A most 14 hónapos kislány, Taya Kennedy Down-szindrómával született. Néhány hónappal ezelőtt édesanyja, Gemma, az unokatestvére tanácsára elküldte a gyermekről készült fotókat az egyik ismert brit modellügynökségnek. Taya a közel 2000 jelentkező közül bekerült az 50 kiválasztott gyermek közé, akikről az ügynökségnél tesztfotókat készítettek, végül pedig le is szerződtették. Azóta több reklámkampányban is felbukkant, és egyre több cég verseng azért, hogy hirdetéseiben szerepeltethesse a bájos kislányt.

„Taya hihetetlenül fotogén, kedves és mosolygós gyermek, és ez átragyog a képeken is” – jegyezte meg Alysia Lewis, a modellügynökség vezetője. 

„Az emberek nagyon negatívan állnak a Down-kóros gyerekekhez. Ezt sem tudják majd megcsinálni, azt sem lesznek képesek elérni… Ez hihetetlenül frusztráló. Valaki azt mondta nekem a minap: a lányom soha nem fog tudni önálló életet élni. Én viszont azt válaszoltam: miért ne tudna?” – mesélte a kislány anyja a Daily Mailnek nyilatkozva. 

„Vannak emberek, akiknek egyáltalán nem is lehet gyermekük, én viszont egy ilyen különleges gyermeket kaptam Istentől” – fogalmazott Gemma, aki elmondta, hogy Taya születése után egy listát kapott az orvosoktól, mi mindenre lesz képtelen a lánya a veleszületett rendellenesség miatt. „Azt mondták, a fogai soha nem fognak rendesen kifejlődni, de máris hét foga van. Arra is figyelmeztettek, hogy csak nehezen fog tudni beszélni, de már ki tudja mondani az apa, anya, a nana, a cica és a Ta szavakat.” Mindemellett önállóan áll, és a gyógytornász szerint karácsony környékén megteheti akár az első lépéseit is.

A kislány szülei teljes egyetértésben azt szeretnék, hogy Taya egészséges gyermekeknek fenntartott óvodába és iskolába járjon majd, emellett tánciskolába is be akarják íratni, mert úgy vették észre, hogy szereti zenét és jó a ritmusérzéke is. A hosszabb távú terveik között pedig szerepel, hogy lányuk tanuljon meg vezetni és járjon egyetemre. „Be szeretném bizonyítani Tayának, hogy minden cél, amit kitűzünk, elérhető. Nem számít, hogy Down-szindrómája van. Akkor is elérhet bármit. Azt akarom, hogy másoknak is inspirációt adjon” – mondta a céltudatos édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top