Család

Felkelt a tolószékből az elszánt menyasszony

Hiába mondtak végzetes diagnózist az orvosok, eltökélten harcolt gyógyulásáért a szerelmes menyasszony. És neki lett igaza.

A fiatal brit nő, Victoria Royle 2009-ben egy nap furcsa, korábban soha nem tapasztalt zsibbadást kezdett érezni a végtagjaiban, ami aztán óráról órára erősebbé vált és továbbterjedt a testében. A nő ekkor kórházba ment, ahol bár azonnal befektették az intenzív osztályra, két napon belül teljesen lebénult.

Az orvosok egy ritka, idegrendszert támadó betegséget, úgynevezett Guillain–Barré-szindrómát állapítottak meg nála. „Be voltam zárva a testembe. Nem tudtam mozdulni, nem tudtam kommunikálni, és a fájdalom elviselhetetlen volt. Azt hittem, meg fogok halni anélkül, hogy elmondhatnám családtagjaimnak, mennyire szeretem őket” – idézte fel szörnyű emlékeit Victoria egy brit lapnak nyilatkozva.

Victoria 2009-ben...
Victoria 2009-ben…

 

...és az esküvője napján
…és az esküvője napján

 

 Képek: dailymail.co.uk

 

A nő nyolc hétig feküdt kórházban, és bár az életét sikerült megmenteni, sőt kommunikációs képességét is visszanyerte, az orvosok közölték vele: a hátralévő életét valószínűleg tolószékhez kötve kell leélnie.

Barátja, a profi rögbijátékos Nick, akivel betegsége kezdetekor mindössze egy hónapja jártak együtt, mindvégig kitartott mellette. Ez a tény, valamint családja szeretete adott erőt Victoriának ahhoz, hogy ne fogadja el a diagnózist, hanem mindenáron küzdjön a gyógyulásért.

Több hónapos kitartó, kemény fizikoterápia után a fiatal nő végül újra lábra tudott állni, ám a járáshoz egy ideig még járókeretre volt szüksége. Barátja ekkoriban kérte meg a kezét, Victoria pedig elhatározta, ha a tolószékből fel tudott kelni, az esküvőjére a járókerettől is megszabadul. Így is lett. A házasságkötésre nyár végén került sor, az ara mindenféle segítség nélkül, saját lábán sétált az oltár elé.

„Az esküvőm napja tökéletes volt. Elmondhatatlan érzés volt végigsétálni a padok között azok után, hogy két évvel korábban az orvosok azt mondták, soha nem fogok újra járni. Nick a legszilárdabb támaszom, és a világ legszerencsésebb nője vagyok, hogy ő van nekem, és mert újra egészséges vagyok” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top