Család

A kórház vagy az anyák tehetnek a kisbabák összecseréléséről?

Megdöbbentő módon folytatódott az elcserélt orosz kislányok, Ányja és Irina története.

Szomszédok lesznek
Szomszédok lesznek

Ahogy korábban mi is megírtuk, 13 évvel ezelőtt elcseréltek két kislányt az oroszországi Kopejszk városának kórházában. A hibára nemrég derült fény, a gyerekek úgy döntöttek, azzal a családjukkal maradnak, ahol eddig nevelkednek. A két família összefogott és közösen perelték be a kórházat, pénzbeli kártérítést követelve.

Az egyik orosz tévécsatorna felkutatta és megszólaltatta Alekszandr Andrienko szülészorvost, aki annak idején levezette a két szülést. A doktor szerint a csere nem a kórház hibája volt, arról sokkal inkább az anyák tehetnek. „Őszintén szólva nehezen érthető számomra, hogy azok után, hogy egyszer már a kezükben tartották a babájukat, hogy a mellükre tették őket, az anyák hogy tudtak elfogadni egy másik csecsemőt” – mondta Andrienko.

Az ügy tárgyalása ezen a héten zajlott, a bíróság a szülőknek adott igazat és 3 millió rubel – azaz közel 22 millió forint – kártérítést ítélt meg mindkét családnak, ami oroszországi viszonylatban kiemelkedően magasnak számít. A két család most azt tervezi, hogy a pénzből egymás szomszédságába építkeznek majd, és amennyire csak lehet, közösen nevelik tovább a kislányokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top