Család

Az esküvői oltárnál mondott nemet a vőlegény

Egy szokványosnak induló esküvőn olyan drámai fordulat következett be, hogy erről szólnak a lapok Olaszországban. A frigy végül elmaradt, a vőlegény ezt ünnepelte meg a lakodalomra meghívottakkal.
Fotónk csak illusztráció
Fotónk csak illusztráció

Arra a kérdésre, hogy össze akarja-e kötni életét vőlegényével örök hűségben, a menyasszony határozott igennel válaszolt. Ám amikor azonban ugyanezt a kérdést a pap a vőlegénynek is feltette, ő nemet mondott. Az addig örömteli násznépnek az arcára fagyott a mosoly, még az orgonamuzsika is elhallgatott – számolt be az esküvőn ritkán előforduló jelenetről nemcsak a helyi, pugliai sajtó, hanem még az olasz országos napilapok is.

Az esküvő a Baritól nem messze lévő Monopoli városkában volt, két helyi család gyermekei léptek volna frigyre egymással. A megdöbbent pap, Don Vincenzo firtatására a fiatalember azt válaszolta, hogy az atya kérdezze meg a menyasszonyt és az egyik tanút, miért nem köthető meg az esküvő.

A meghiúsult házasságkötés utáni ebédre már csak a vőlegény által meghívott vendégek maradtak, és az esküvő helyett azt ünnepelték meg, hogy férj helyett a vőlegényből ismét nőtlen és szabad férfi lett – számolt be a La Repubblica napilap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top