Család

Titokzatos kamasz került elő öt év után a német erdőkből

Öt évig az erdőben élt egy 17 éves fiú, aki nemrég a német hatóságoknál jelentkezett, miután apja halála után teljesen egyedül maradt. Kilétét máig sem sikerült kideríteni.

„Teljesen egyedül vagyok, kérem, segítsenek” – ezek voltak a Németországban nemrég felbukkant, erdőfiúnak elnevezett tinédzser első szavai, aki a berlini városházán jelentkezett segítségért. Az angolul beszélő, fiatal fiú egy köztisztviselő hölgynek mesélte el furcsa történetét, aki később a gyermekjóléti szolgálathoz küldte a tinédzsert. A német rendőrség azóta is értetlenül áll a dolgok előtt, és még mindig nem tudta kideríteni a tinédzser személyazonosságát.

Fotó: .telegraph.co.uk
Fotó: telegraph.co.uk

A köztisztviselő nő elmondása szerint a körülbelül 180 centi magas, szőke, kék szemű fiú teljesen normálisan nézett ki, nem tűnt csavargónak, nem bűzlött és tiszta ruhákat viselt. Saját magáról viszont csak annyit tudott, hogy 17 éves és Ray-nek hívják. A fiú, aki csak néhány szót tudott németül, angolul viszont folyékonyan beszélt, egy hátizsákot és egy hálózsákot cipelt, és azt mondta, öt évig az apjával élt az erdőben, miután az anyja egy autóbalesetben meghalt. Nem tudta, hová menjen, mert senkije sincs a világon.

A fiú azt is elmesélte, hogy nemrég az apja is meghalt, ő pedig az erdőben eltemette, és ezután ment segítséget kérni Berlinbe. Az apja még korábban tanácsolta neki, hogy ha baj lenne, a német fővárosba menjen, egyszerűen menjen észak felé az iránytűje segítségével. Jó pár hétbe telt, mire a fiú a városba ért. Amikor igazolványt és útlevelet kértek tőle, teljesen zavarban volt, nem tudta, miről van szó. Olvasni azonban tudott, azt mondta, arra is apja tanította, mint ahogy angolul is.

A köztisztviselő felvette a kapcsolatot a gyermekjóléti szolgálattal, ahová átküldték a fiút. Az erdőfiú csak annyit mondott, már várja, hogy ágyban aludhasson, hiszen régóta sátorban élt.

A német rendőrség azóta nemzetközi szintű nyomozást kezdeményezett, a fiúnak pedig törvényes képviselőt rendeltek ki a következő intézkedésig.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top