Család

34 év után találta meg szüleit az eladott lány

Újszülöttként gyerekkereskedők egyszerűen eladták a fiatal nőt, aki egy betegség miatt kezdett nyomozni a vér szerinti rokonai után. A közösségi hálón keresztül végül egymásra találtak.

Utoljára 34 éve látta egymást anya és lánya, mielőtt a tinikorú Kathleen Rhodestól szabályosan elvették elsőszülött gyermekét egy illegális anyaotthonban, majd a gyerekkereskedők az alig 5 napos kis Sarát eladták. A gyerekkereskedelmi hálózatot egy New York-i ügyvéd irányította, aki sok fiatal, helyzete miatt kiszolgáltatott anyát használt ki, és több tízezer dollárért értékesítette gyerekeiket tehetős családoknak.

A 18 éves Kathleen is egyike volt a kényszerhelyzetbe került lányoknak, barátjával 1977-ben kétségbeesetten kerestek megoldást a nem tervezett terhességre. Találtak egy újsághirdetést, amelyben lakást, orvosi felügyeletet és segítséget ígértek terhes anyáknak. Telefonáltak, és nemsokára az anyaotthonban voltak, ahol menedéket és egészségügyi ellátást is kaptak. A szülés után azonban rábeszélték, hogy adják örökbe a gyereket. Azt hitték, egy rendes családhoz kerül a gyerek, de valójában annak adták, aki a legtöbbet ígérte érte.

Miután Kathleen lemondott minden jogáról a lányával kapcsolatban, soha többé nem hallott elsőszülött gyerekéről egészen mostanáig, amikor nemrég egy üzenet érkezett a Facebook-oldalára. „1977 júniusában születtem Smithtownban és információt keresek a családomról.” Sara volt, aki azt követően kezdte el keresni a vér szerinti szüleit, hogy egy életveszélyes véralvadási probléma merült fel nála. A keresésben adoptáló szülei is segítettek, akiket, mint kiderült, a gyerekkereskedő szintén becsapott.

Sara a nevelőanyjától kapott némi információt a szüleiről, annyit tudott, hogy az édesanyja nagyon fiatal volt, nagyon csinos, aranybarna haja volt, és egy pékségben dolgozott Smithtownban.

Fotó: shine.yahoo.com

Kathleen és Sara újra átölelheti egymást

Fotó: shine.yahoo.com

Végül Sara hosszas kutatások után összerakta az anyja férjes nevét, és megtalálta a profilját a Facebookon. Meglepetésére nemcsak szüleit kapta vissza, de négy testvért is, akik 21 és 26 év közötti lányok. Nemrég az egész család találkozott, még Sara nevelőanyja is ott volt, és szülők, gyerekek és testvérek meghatódva borultak egymás karjaiba.

Sara így mesélt a találkozás élményéről: „Olyan, mintha kaptam volna egy szemüveget, amivel sokkal élesebben látok dolgokat, amik eddig homályosak voltak vagy egyáltalán nem látszottak. Ezek az emberek annyira hasonlítanak rám! Úgy érzem, mintha mindig ismertem volna őket.”

Kathleen természetesen sosem felejtette el elsőszülött gyermekét, és amikor később született lányai betöltötték a 16. életévüket, sorban elmesélte nekik, hogy valahol van még egy testvérük. A család az elveszített testvér, Sara születésnapján, minden év június 18-án születésnapi tortával emlékezett rá és várták, hátha egyszer előbukkan.

A gyerekkereskedelmi rendszert üzemeltető férfit, Seymour Fenichelt 23 évvel ezelőtt egyébként elfogták és el is ítélték. Azóta már meghalt, de valószínűleg sosem felejtik el azok, akiket a csaló készpénzért adott el. Az adoptáltak létrehoztak egy Facebook-csoportot is, amihez eddig már tizenkét adoptált és egy anya csatlakozott, annak reményében, hogy újra találkozhatnak vér szerinti rokonaikkal, mint Sara és Kathleen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top