Család

Interneten próbálta eladni gyerekeit egy anya

Megvételre kínálta fiát és lányát az interneten egy ausztrál anya. Úgy gondolta, hogy ez vicces, de a hatóságok más véleményen voltak.
Képünk csak illusztráció
Képünk csak illusztráció

A 30 éves nő fotókkal is illusztrálta az eBay-re feltöltött ajánlatot, mely szerint annak, aki a legmagasabb összeget ígéri értük, hajlandó átadni a két 10 év alatti gyermeket. Az aukcióra több tényleges licit is érkezett.

A rendőrséget és a gyermekvédelmi hatóságokat több felháborodott felhasználó is értesítette. A bejelentés nyomán az ajánlatot azonnal eltávolították az oldalról, az anya ellen pedig vizsgálat indult. A nő azzal védekezett, hogy tettét mindössze viccnek szánta. Feljelentést végül nem tettek ellene, de az ügy azért nem zárult le ennyivel.

„Ami aggaszt minket, az az a tény, hogy a gyerekekre valóban licitáltak. Senki sem tudhatja, kik ezek az emberek. Lehetnek akár pedofilok is, vagy bárki – magyarázta a helyi hatóság szóvivője a Herald Sun magazinnak nyilatkozva. “Ha viccnek szánta az anya, ha nem, meg kell értenie, mennyire kockázatos ilyesmit tenni és tanácsokra van szüksége. Együttműködünk a családdal, és igyekszünk feltárni, hogy milyen problémák húzódnak a háttérben” – tette hozzá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top